Zundert 8 & Fenegriek

Zundert 8
De smaak van Zundert 8 is bitter en zoet. Zundert is één van de twee Nederlandse Trappistenbrouwerijen. De andere Nederlandse Trappistenbrouwerij is La Trappe. Wereldwijd zijn er 11 brouwerijen die zich een Trappistenbrouwerij mogen noemen. De bierstijl van Zundert 8 is Tripel. Zundert 8 is een fruitig, bloemig en kruidig bier. Karamel en kaneel zijn ook waarneembaar. Het is een complex bier. Bij het inschenken van Zundert 8 ontstaat er een mooie schuimkraag. Zundert 8 wordt gebrouwen bij Trappistenbrouwerij De Kievit. Trappistenbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht is in 2012 opgericht. Trappistenbrouwerij De Kievit is gevestigd in Zundert in de provincie Noord-Brabant. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8%.

Fenegriek
Fenegriek is een belegen kruidenkaas. Het is een half harde kaas, die gemaakt is van koeienmelk. De smaak van Fenegriek is nootachtig en zoet. De kruidigheid van Fenegriek gaat heel mooi samen met de kruidige tonen die in Zundert 8 terug te vinden zijn.

Zundert 8 & Kaasplank
Bier en kaas passen erg goed bij elkaar. De koolzuur en alcohol van het bier passen mooi bij het vette en zoutige van de kaas. Bij een Bier- en Spijsproeverij is het erg leuk om diverse kaassoorten te combineren met bier. Een leuke manier is het serveren van een kaasplankje met 2 of 3 verschillende soorten kaas. Combineer de verschillende kaassoorten met het bier en ervaar welke combinatie jij zelf het lekkerste vindt. Het afstemmen van de smaakintensiteit is het belangrijkste aspect waarmee je rekening moet houden, wanneer je bier en kaas met elkaar gaat combineren.

Naast Fenegriek zou de bierkaas van Maallust heel mooi op een kaasplankje geserveerd kunnen worden bij Zundert 8. De bierkaas van Maallust is gemaakt van de Zware Jongen van Maallust. Zware Jongen is een kruidige Tripel met een alcoholpercentage van 8,7%. Bierbrouwerij Maallust is gelegen in Veenhuizen in de provincie Drenthe.

Seveertip op de kaasplank
Op dit kaasplankje kan je ook nog vijgenchutney toevoegen. Vijgenchutney gaat heel mooi samen met de kaas.

Bier en kaas zijn een prachtige combinatie. Zundert 8 & Fenegriek zijn afzonderlijk van elkaar al erg smaakvol, maar als je er samen van geniet smaakt deze Bier- en Spijscombinatie nog beter. Nodig ook eens een paar vrienden of vriendinnen uit, voor een gezellige avond met diverse mooie bieren en smaakvolle kaassoorten.

Zundert 8 & Fenegriek
Schuiven naar boven