Too Wild To Be Mild & Lemonbar

Too Wild To Be Mild & Lemonbar
Too Wild To Be Mild is een Imperial Mild Ale. Dit bier is gebrouwen door de 100 Watt Brewery uit Eindhoven in samenwerking met Chain House Brewing Co. uit de plaats Preston in Engeland. Too Wild To Be Mild bevat 7,2% alcohol.

Op de kaart van de 100 Watt Brewery stond, tijdens mijn laatste bezoek op dinsdag 30 april 2024, een leuke extra optie. Ik kon ‘blind’ kiezen voor een proefglas met een hierbij passend hapje. Een soort bier- en spijscombinatie dus, maar dan zonder te weten ‘wat ik geserveerd kreeg’. Dit soort verrassingen, met bier- en spijs, vind ik erg interessant. Het proefglas wat ik geserveerd kreeg was Too Wild To Be Mild. Het hierbij horende hapje was een lemonbar (een citroenreep), een interessante bier- en spijscombinatie.

De fruitige tonen van het bier gaan mooi samen met de fruitige tonen van de lemonbar. Een ander smaakhaakje, is dat de zoete smaak van het bier heel mooi past bij de zoete smaak van de lemonbar. De zure smaak van de lemonbar was nét iets te veel voor een perfecte bier- en spijscombinatie. Mijn conclusie is, dat deze bier- en spijscombinatie zeker een goede poging is, maar voor mij niet één van de buitencategorie.

100 Watt Brewery
Too Wild To Be Mild wordt gebrouwen bij de 100 Watt Brewery in Eindhoven. De Brouwerij en het proeflokaal zijn gelegen aan de rivier de Dommel. De 100 Watt Brewery brouwt sinds 2014 bier. Op de tap zijn er maar liefst 14 bieren verkrijgbaar. Je kan van deze bieren genieten in het proeflokaal of op het terras van deze prachtige brouwerij. Daarnaast kan je bij de 100 Watt Brewery ook genieten van gerechten van de lunch-, diner- of borrelkaart. Ook het volgen van een rondleiding behoort tot de mogelijkheden. Het bezoeken van de 100 Watt Brewery is echt een aanrader, als je een keer in Eindhoven bent.

Too Wild To Be Mild & Lemonbar
Schuiven naar boven