La Trappe Witte Trappist & Vispakketje met kabeljauwfilet

La Trappe Witte Trappist
La Trappe Witte Trappist is een Witbier dat licht zuur, licht zoet en licht bitter (14 IBU) smaakt. In geur zijn aroma’s van abrikoos, banaan, citrus en perzik goed waarneembaar. Het bier heeft een mooie stevige witte schuimkraag. Dit bier bevat 5,5% alcohol. De afdronk is droog en licht bitter. La Trappe Witte Trappist is het enige Witbier van een Trappistenbrouwerij wereldwijd. De Witte Trappist wordt gebrouwen sinds 2003.

La Trappe brouwt al sinds 1884 bier. Het bier van La Trappe wordt gebrouwen bij brouwerij De Koningshoeven aan de Eindhovenseweg te Berkel-Enschot. Berkel-Enschot ligt in het hart van de provincie Noord-Brabant. Brouwerij De Koningshoeven hoort bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.

La Trappe Witte Trappist & Vispakketje met kabeljauwfilet
La Trappe Witte Trappist past door zijn zure, zoete en licht bittere smaak en verfijnde en fruitige aroma’s heel mooi bij een vispakketje met kabeljauwfilet.

Wat zit er nu eigenlijk in dit vispakketje?

  • 1 middelgrote rauwe aardappel, in stukjes gesneden
  • 30 gram gesneden paprika
  • 30 gram gesneden prei
  • 150 gram gekruide kabeljauwfilet
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje olijfolie

Bereiding
Alle bovengenoemde ingrediënten doe je in aluminiumfolie. De kabeljauwfilet komt bovenop de rauwe aardappel, paprika en prei. Hierop doe je de roomboter en de olijfolie. Het vispakketje vouw je dicht en plaats je in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 45 minuten. Een vispakketje met kabeljauwfilet wordt ook wel kabeljauwfilet en papillotte (= in folie bereid) genoemd. Door de kabeljauwfilet in folie te bereiden blijven de sappen en de smaken behouden.

La Trappe Witte Trappist vormt een zeer smakelijke bier- en spijscombinatie met de zachte kabeljauwfilet. Heerlijk, dat wordt smullen!

La Trappe Witte Trappist & Vispakketje met kabeljauwfilet
Schuiven naar boven