La Trappe Bockbier & Wildstoofpot van hert

La Trappe Bockbier & Wildstoofpot van hert

La Trappe Bockbier
De smaak van La Trappe Bockbier is bitter, zoet en licht zuur. Dit kruidige en licht fruitige Bockbier heeft mooie geroosterde tonen van gebrande mout. Daarnaast komen aroma’s en tonen van noten, karamel, koffie en zoethout mooi naar voren.

La Trappe Bockbier bevat 7% alcohol en heeft een IBU-waarde van 38. Het bier heeft een stevige schuimkraag met fijne belletjes. De afdronk is bitterzoet. La Trappe Bockbier wordt gebrouwen sinds 2004. La Trappe Bockbier is het enige Bockbier van een Trappistenbrouwerij wereldwijd.

La Trappe brouwt al sinds 1884 bier. Het bier van La Trappe wordt gebrouwen bij brouwerij De Koningshoeven aan de Eindhovenseweg te Berkel-Enschot. Berkel-Enschot ligt in het hart van de provincie Noord-Brabant. Brouwerij De Koningshoeven hoort bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.

Wildstoofpot van hert
La Trappe Bockbier bevat 7% alcohol en is vooral bitter en zoet van smaak. Daarnaast heeft dit Bockbier veel mooie aroma’s, die heerlijk samengaan met een wildstoofpot van hert. Met de onderstaande ingrediënten kan je een wildstoofpot van hert voor 4-5 personen maken:

  • 800 gram hertenpoulet
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Boter
  • 1 fles La Trappe Bockbier
  • Zeezout
  • 3 plakken ontbijtkoek

Bereiding
Snipper de uien en fruit de uien in een flinke klont boter en doe dit in een ruime stoofpan. Voeg de knoflook toe en doe hierna de hertenpoulet bij de uien en knoflook. Bak het hertenpoulet lekker bruin en breng het op smaak met zeezout en peper. Blus het geheel af met een fles La Trappe Bockbier. Hierdoor voeg je smaak toe aan dit heerlijke gerecht. Breng het aan de kook en laat het een paar uur sudderen. Roer regelmatig door en voeg tenslotte de ontbijtkoek toe. Breng eventueel nog meer op smaak met zeezout en peper.

Serveertip bij de wildstoofpot: lekker met pastinaakpuree en een bietensalade.

La Trappe Bockbier & de wildstoofpot van hert vormen een heerlijke Bier- en Spijscombinatie. Smullen maar!

La Trappe Bockbier & Wildstoofpot van hert
Schuiven naar boven