Hertog Jan Grand Prestige & Chocolade brownies met noten

Hertog Jan Grand Prestige
De Hertog Jan Grand Prestige is een heel mooi bier. De basissmaak is vooral bitter en zoet. Het is een donker bier met een alcoholpercentage van 10%. De Grand Prestige heeft een volle, rijke en kruidige smaak. Het bier is plakkend op je lippen. Daarnaast zijn smaken en aroma’s van karamel, rozijnen, kersen, geroosterde mout, chocolade en koffie goed waarneembaar. Grand Prestige is een Gerstewijn, ofwel een Barley Wine. Deze bierstijl is zeer geschikt om te bewaren. Naarmate je dit bier langer bewaart, wordt de smaak zachter, minder bitter en krijgt het bier kenmerken van een goede port. De kleur van dit bier is diep roodbruin. Bij de Hertog Jan Bierbrouwerij wordt een groot aantal van deze bieren ook in een speciale bierkelder bewaard, om zo een smaakontwikkeling te ondergaan. De Hertog Jan Bierbrouwerij, die gelegen is in Arcen, brouwt al sinds 1915 bier. De Hertog Jan Grand Prestige wordt gebrouwen sinds 1982.

Hertog Jan Grand Prestige & Chocolade brownies met noten
Bij het combineren van bier en spijs is het erg belangrijk om de smaken op elkaar af te stemmen. De intense smaak van de chocolade brownies past goed bij een zwaar en intens bier. Daarnaast is het bij het combineren van bier en spijs ook altijd belangrijk om op zoek te gaan naar smaakhaakjes. De chocolade van de brownies vormt een mooi smaakhaakje met de chocoladetonen die waarneembaar zijn in de Hertog Jan Grand Prestige. De chocolade brownies en de Hertog Jan Grand Prestige halen het beste in elkaar naar boven. Zo kan je van beide nog meer genieten!

Chocolade brownies met noten
Welke ingrediënten heb je nodig om chocolade brownies met noten te maken? Met de onderstaande ingrediënten kan je ongeveer 16 chocolade brownies maken.

  • 200 gram boter
  • 400 gram pure chocolade
  • 200 gram suiker
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram ongebrande noten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gebruik een vierkant bakblik van ongeveer 26 bij 20 cm. Doe de boter met de pure chocolade in een kom en smelt deze in een hittebestendige kom au bain-marie. Regelmatig roeren tot alles is gesmolten. Klop daarna één voor één de eieren er door. Zeef de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder erboven. Spatel alles goed door elkaar. Doe het beslag in het bakblik (met bakpapier) en garneer naar wens met diverse ongebrande noten. Bak de chocolade brownies in ± 15 minuten. Bak vooral niet te gaar, een beetje smeuïg mag zeker. Na een uur afkoelen is de brownie klaar om te snijden. Eet smakelijk!

Een bier dat ook heel mooi samen gaat met de chocolade brownies met noten is de Rochefort 10.

Hertog Jan Grand Prestige & Chocolade brownies met noten
Schuiven naar boven