Gulpener Korenwolf Wit & Vispakket met kabeljauwfilet

Gulpener Korenwolf Wit
De basissmaak van de Gulpener Korenwolf Wit is zoet, zuur en licht bitter. Banaan, tonen van sinaasappel en koriander zijn duidelijk waarneembaar. Gulpener Korenwolf Wit is een fruitig, volmondig en licht kruidig bier. Gulpener Korenwolf Wit is een Witbier en bevat 6% alcohol.

De naam Korenwolf is afkomstig van de wilde hamster, die alleen nog in Zuid-Limburg voorkomt. De granen die deze hamster eet, vormen de basis van dit prachtige Witbier. Vandaar dus de naam Korenwolf. En met de aankoop van een fles Korenwolf steun je deze hamster en is nu nog altijd stayin’alive.

In 2024 is Gulpener Korenwolf Wit voor het eerst gebrouwen. De oude versie bevatte 5% alcohol en werd verkocht onder de naam Gulpener Korenwolf. Dit jaar heeft Gulpener al haar etiketten aangepast en in een nieuw jasje gestoken. De Korenwolf heeft zelfs een ‘upgrade’ gekregen en een iets hoger alcoholpercentage is nu nog smaakvoller dan voorheen. Tijdens de Dutch Beer Challenge dit jaarwerd Gulpener Korenwolf Wit verkozen tot hetbeste Witbier van Nederland.[1]

Gulpener Bierbrouwerij
De Gulpener Bierbrouwerij brouwt al sinds 1825 bier. Gulpener is een onafhankelijke familiebrouwerij, die dus niet gebonden is aan een groot bierconcern. En het mooie van deze brouwerij is, dat zij al haar grondstoffen uit de eigen regio haalt volgens het ’25 miles’ concept (40 kilometer rondom Gulpen). De Gulpener bieren worden gebrouwen met water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren.

Gulpener Korenwolf Wit & Vispakket met kabeljauwfilet
Gulpener Korenwolf Wit past door zijn zoete, zure en licht bittere smaak en zijn fruitige tonen erg goed bij een vispakket met kabeljauwfilet.

Op het etiket van Korenwolf Wit staat zelfs al een goed bier- en spijsadvies. Dit Witbier past goed bij: asperges, schaal- en schelpdieren, witvis, zomerfruit en terrasjes.

Welke ingrediënten zitten er in het vispakket met kabeljauwfilet?

  • 1 middelgrote rauwe aardappel, in stukjes gesneden
  • 30 gram gesneden paprika
  • 30 gram gesneden prei
  • 150 gram gekruide kabeljauwfilet
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje olijfolie

Bereiding
Alle bovengenoemde ingrediënten doe je in aluminiumfolie. De kabeljauwfilet komt bovenop de rauwe aardappel, paprika en prei. Hierop doe je de roomboter en de olijfolie. Het vispakketje vouw je dicht en plaats je in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 45 minuten. Een vispakketje met kabeljauwfilet wordt ook wel kabeljauwfilet en papillotte (= in folie bereid) genoemd. Door de kabeljauwfilet in folie te bereiden blijven de sappen en de smaken behouden.

Extra tip: gepofte aardappel met kruidenboter
Bereiding gepofte aardappel: maak de aardappel eerst schoon. Snij met een scherp mes een kruisje in de aardappel, waarin je de kruidenboter toevoegt. Doe de aardappel in aluminiumfolie en pof de aardappel in een voorverwarmde oven (180 graden) in ongeveer 45 minuten gaar.
Het bloemige en romige karakter van de gepofte aardappel gaat heel mooi samen met de Korenwolf Wit.

Gulpener Korenwolf Wit en het vispakket met kabeljauwfilet vormen een erg smakelijke bier- en spijscombinatie. Bij mijn laatste Bier- en Spijsproeverij bij La Cantina heb ik deze Bier- en Spijscombinatie dan ook geserveerd. Alle deelnemers vonden dit een erg lekkere combinatie!


[1] Bron: https://resultaten.dutchbeerchallenge.nl/nl/2024/30182-korenwolf-wit

Gulpener Korenwolf Wit & Vispakket met kabeljauwfilet
Schuiven naar boven