Anchor Steam Beer & een plank met Italiaanse vleeswaren

Anchor Brewing
Anchor Brewing uit San Francisco wordt gezien als dé eerste Amerikaanse brouwerij waar men is begonnen met het brouwen van speciaalbier. Eén van de belangrijkste Bierstijlen, die in de Verenigde Staten is ontstaan, is California Common (American Amber Ale). Deze Bierstijl wordt ook wel Steam Beer genoemd. Anchor Steam Beer wordt sinds 1896[1]gebrouwen door Anchor Brewing. Tijdens de California Gold Rush (goudkoorts) wordt er voor het eerst bier gebrouwen bij Anchor.

Anchor Steam Beer
Anchor Steam Beer smaakt bitter, zoet en licht zuur. Het is een moutig, bloemig en fruitig bier. Karamel is ook mooi waarneembaar, wanneer je een slok van dit bier neemt. Tonen van toast en biscuit komen ook goed naar voren bij dit bier. Het bier heeft een alcoholpercentage van 4,9%. Anchor Steam Beer heeft een inzakkende schuimkraag.

Anchor Steam Beer & een plank met Italiaanse vleeswaren
Anchor Steam Beer vormt een goede Bier- en Spijscombinatie met Italiaanse vleeswaren. Prosciutto crudo (rauwe ham), prosciutto di parma (parmaham) en salame Italiano (Italiaanse salami) gaan heel mooi samen met het Steam Beer van Anchor Brewing. De zachte structuur van de Italiaanse vleeswaren past heel mooi bij het Steam Beer. De licht zoete smaak van Anchor Steam Beer vormt een mooi smaakhaakje met de licht zoete smaak van de Italiaanse vleeswaren. Daarnaast passen de karameltonen van het bier heel goed bij de Italiaanse vleeswaren.

Van deze vleeswaren draagt parmaham het keurmerk Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB[2]). Producten met dit keurmerk moeten worden geproduceerd, verwerkt en bereid worden, binnen een bepaald gebied, volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. In Nederland draagt bijvoorbeeld Goudse kaas uit Noord-Holland dit keurmerk.

Voor een gezellige avond bij jou thuis, nodig je natuurlijk je beste vrienden uit. Zet een plank met diverse Italiaanse vleeswaren op tafel, serveer hierbij Anchor Steam Beer en je hebt gegarandeerd een gezellige avond!


[1] Bron: https://www.anchorbrewing.com/beer/anchor_steam

[2] Bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/beschermde-oorsprongsbenaming.aspx

Anchor Steam Beer & een plank met Italiaanse vleeswaren
Schuiven naar boven