Bierproeverijen

Het organiseren van een bierproeverij is een geweldige manier om aan je gasten te laten zien hoe mooi, interessant en smaakvol bieren kunnen zijn. Daarnaast vind ik het ook fantastisch om een bier- en spijsproeverij te organiseren. Hierbij laat ik zien dat er veel goede bier- en spijscombinaties mogelijk zijn. Voor elk bier is er wel een bijpassend gerecht. Het belangrijkste aspect bij het afstemmen van bier en spijs is het afstemmen van de smaakintensiteit.

Bij een bierproeverij serveer ik de bieren in bierproefglazen. Het bierproefglas waar ik gebruik van maak is het AnDer 1.0 bierproefglas. Dit mooie bierproefglas is ontwikkeld door twee StiBON docenten, André Köppen en Derek Walsh in samenwerking met Royal Leerdam. Het AnDer 1.0 bierproefglas is zo mooi, omdat de smaak, de kleur, de aroma’s en de schuimkraag zich fantastisch in dit glas kunnen ontwikkelen. In het bierproefglas zitten ook drie mousseerpunten die ervoor zorgen dat het aanwezige koolzuur vrij komt. Hierdoor ontstaat er een stabiele schuimkraag. En gelijktijdig worden ook de geurstoffen van het bier omhoog gebracht in dit taps toelopende bierproefglas. Hierdoor kan je als proever de geur van het bier nog beter tot je nemen. Voor de beste smaakbeleving vul je dit bierproefglas tot ongeveer 10 cl.

Tijdens een bierproeverij geef ik uitleg over de bieren, de brouwerij waar het bier is gebrouwen, de geschiedenis van het bier, tot welke bierstijl het bier behoort, welke gerechten er bij geserveerd kunnen worden en nog veel meer interessante weetjes over het bier.

Bij elke bierproeverij krijg je proefformulieren, waarop je jouw bevindingen per bier kan noteren.

Wil je graag meer informatie over een bierproeverij of over een bier- en spijsproeverij? Dat kan natuurlijk. Alles is mogelijk. Geef aan wat je wensen zijn en dan denk ik graag met je mee. Ook een bierproeverij bij jou thuis behoort tot de mogelijkheden! Heb je vragen, aarzel dan niet, maar neem gerust contact met mij op.

Schuiven naar boven