Verenigde Staten, deel 2

Verenigde Staten, deel 2

San Francisco
Tijdens mijn vakantie in het Zuidwesten van de Verenigde Staten in november 2015, mocht een bezoek aan het prachtige San Francisco in de staat Californië zeker niet ontbreken. In San Francisco stond een aantal highlights op mijn lijstje, die ik absoluut wilde bezoeken. Zo ben ik in 2015 o.a. naar Alcatraz, Chinatown en de Golden Gate Bridge geweest. En natuurlijk mocht een ritje in één van de beroemde cable cars in San Francisco ook niet ontbreken tijdens mijn bezoek aan San Francisco. Op zaterdag 7 november 2015 nam ik, samen met één van mijn beste vrienden, deel aan een zeer onderhoudende Beers and Bikes Tour in San Francisco. In totaal waren we bij deze tour met negen personen: acht deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nederland en daarnaast natuurlijk onze Amerikaanse gids. Tijdens deze prachtige tour reden we door het South of Market district en bezochten we 3 verschillende barretjes. We gingen naar Cervería de MateVeza, Zeitgeist en Local. Op alle locaties genoten we van heerlijke bieren. Zeitgeist beschikt zelfs over een prachtige Beergarden. En Local is niet alleen een bar, maar tevens een bierbrouwerij. De Beers and Bikes Tour was erg leerzaam en gezellig. Een aanrader voor elke reiziger en bierliefhebber. Mijn passie voor bier heeft sinds deze dag definitief een grote plek in mijn hart veroverd.
Welke bierlocatie mag je niet missen in San Francisco? Anchor Brewing[1]

Portland
De Amerikaanse stad Portland, gelegen in de staat Oregon, wordt gezien als één van de belangrijkste biersteden ter wereld. Portland is, volgens de Amerikanen zelf, dé belangrijkste bierstad van de Verenigde Staten.
Een bierfestival in Portland, waar je absoluut een keer moet zijn geweest, is het Oregon Brewers Fest. Dit bierfestival wordt elk jaar in het laatste weekend van juli georganiseerd. Dit jaar zal het Oregon Brewers Fest worden gehouden van 28 tot en met 30 juli. Dit jaar zijn er 40 brouwerijen uit Oregon aanwezig, die allen slechts één bier mogen presenteren. Van deze 40 bieren is 80% exclusief voor dit festival gemaakt. Na dit festival zullen deze exclusieve bieren veelal ook verkrijgbaar zijn bij de brouwerijen uit Oregon.
Welke bierlocatie mag je niet missen in Portland? Rogue Ales & Spirits[2]

Seattle
In de staat Washington, in het noordwesten van de Verenigde Staten, ligt Seattle. Deze stad wordt door veel bierliefhebbers omschreven als Beer Heaven. De inwoners van de bierstad Seattle worden Seattleites genoemd.
Eén van de meest interessante brouwerijen in Seattle is Fremont Brewing. Deze brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van barrel aged bieren. Barrel aged bieren zijn bieren die gerijpt zijn op houten vaten. In de staat Washington is Fremont Brewing de grootste brouwer van barrel aged bieren.
Welke bierlocatie mag je niet missen in Seattle? Fremont Brewing[3]


[1] Bron: https://raiseanchor.anchorbrewing.com

[2] Bron: www.rogue.com

[3] Bron: www.fremontbrewing.com

Verenigde Staten, deel 2
Schuiven naar boven