Winterbieren

Winterbieren
De afgelopen jaren zijn er steeds meer Winterbieren en Kerstbieren verkrijgbaar. Zelfs Champagne bieren worden al door verschillende brouwerijen gemaakt.
In het onderstaande overzicht staat een viertal bieren, die deze winter op veel bierige locaties verkrijgbaar zijn en/of verkrijgbaar waren.

Jopen Witte Kerst
Dit is een Dubbel Witbier met een alcoholpercentage van 7,5%. De basissmaak is zoet, bitter en licht zuur. Het is een volmondig bier en heeft mooie tonen van banaan. Bij het inschenken ontstaat een mooie schuimkraag.

‘t IJ IJndejaars
Dit is een Winter Ale met een alcoholpercentage van 9%. De basissmaak is zoet en redelijk bitter. Het is een fruitig en kruidig bier. Bij het proeven van dit bier komen tonen van sinaasappel en zoethout naar voren. De schuimkraag is inzakkend.

Texels Noorderwiend
Dit is een Winter Ale met een alcoholpercentage van 7,5%. De basissmaak is bitter en zoet. Het bier is kruidig, fruitig en moutig. Bij het proeven komt ook Curaçao schil naar voren. De schuimkraag is langzaam inzakkend. 

Gooische Bubbel
Dit is een Champagne bier met een alcoholpercentage van 9%. Het bier wordt gebrouwen bij de Gooische Bierbrouwerij in Hilversum. De basissmaak is licht bitter, licht zoet en licht zuur. Het is een kruidig en droog bier. Koolzuur is goed waarneembaar. De schuimkraag is zeer snel inzakkend tot neerslaand. 

De drie eerstgenoemde bieren zijn vooral in de winter verkrijgbaar. De Gooische Bubbel is het hele jaar door verkrijgbaar.

Winterbieren
Schuiven naar boven