Stedentrip Leuven

Stedentrip Leuven
Tijdens mijn stedentrip naar Leuven heb ik 2 locaties bezocht, die je als bierliefhebber niet mag missen. Op dinsdag 31 oktober heb ik ‘s middags een bezoek gebracht aan Hops ‘N More[1] en ‘s avonds ben ik naar Malz[2] geweest.

Hops ‘N More
Hops ‘N More is een craftbeer shop met een bar en een klein terras. Het assortiment bestaat uit 8 bieren van de tap en meer dan 500 bieren, die afgevuld zijn op fles en in blik.

Bij Hops ‘N More heb ik op het kleine terras 2 bieren van de tap gedronken. Ghost in the Laboratory was het eerste bier, dat ik dronk. Dit is een Imperial IPA met een alcoholpercentage van 8,5%. Dit bier is een ‘collaboration’ van de Amerikaanse ‘Equilibrium Brewery’ en ‘Parish Brewing Co.’ De basissmaak van deze heerlijke IPA is zoet, heel licht zuur en heel licht bitter. Het is een hoppig, fruitig en juicy bier.
The Last Gold Eel was het tweede bier, dat ik dronk bij Hops ‘N More. Dit is een Imperial Stout met een alcoholpercentage van maar liefst 15%. Dit bier is gebrouwen door het Spaanse ‘La Pirata Brewing’. Het is een smaakvol, volmondig en alcoholisch bier. En ondanks het hoge alcoholpercentage toch heel mooi in balans. De basissmaak is zoet, bitter en licht zuur. Er zijn mooie tonen van bourbon, koffie en chocolade waarneembaar.

Malz
Malz is een craftbeer bar en shop. Malz heeft een klein terras en er zijn 12 bieren van de tap en meer dan 300 bieren op fles of blik verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook diverse smaakvolle bites en borrelplanken verkrijgbaar. Bij Malz heb ik de onderstaande bieren gedronken:
1. Kuitenbijter – Brouwerij de Coureur (België). Een IPA met een alcoholpercentage van 6,3%. De basissmaak is zoet, bitter en licht zuur. Het is een aromatisch, hoppig en juicy bier. Tropisch fruit komt mooi naar voren bij het proeven.
2. Double Narrangi – 0/0 Brewing (Zweden). Een Imperial IPA met een alcoholpercentage van 8%. De basissmaak is zeer bitter, zoet en licht zuur. Het bier is hoppig en fruitig. Sinaasappel is mooi waarneembaar. De afdronk is bitter.
3. The Open Work (2022) – Grimm Artisanal Ales (Amerika). Een Wild Ale met een alcoholpercentage van 6%. De basissmaak is zuur en er is een klein zoetje op de achtergrond te proeven. Het is een verfijnd bier. Het bier is ‘funky’, ‘wild’ en heeft een scherp randje. De afdronk is droog en zuur.
4. French Toast Bänger – Põhjala Brewery (Estland). Een Imperial Stout met een alcoholpercentage van 12%. De basissmaak is zoet, bitter en licht zuur. Vanille en chocolade komen bij het proeven goed naar voren. Daarnaast zijn ook geroosterde tonen waarneembaar. Het bier is alcoholisch en plakkend op je lippen.

Het tweede bier werd in blik geserveerd en de andere bieren dronk ik bij Malz van de tap. Daarnaast heb ik bij Malz ook nog genoten van diverse smaakvolle hammetjes.


[1] Bron: https://www.hopsnmore.com

[2] Bron: https://www.malz.be

Stedentrip Leuven
Schuiven naar boven