Rondleiding & Bierproeverij bij Funky Buddha Brewery in Oakland Park

Rondleiding & Bierproeverij bij Funky Buddha Brewery in Oakland Park
Op vrijdag 3 januari 2020 ben ik, Rein Arjan Zijlstra, samen met mijn vader naar de Funky Buddha Brewery in Oakland Park in de Verenigde Staten geweest. Oakland Park ligt net boven Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. In 2019 waren mijn ouders 40 jaar getrouwd. Om dit te vieren zijn wij met het hele gezin naar Florida op vakantie geweest. Mijn ouders, mijn zusje en ik. Mijn moeder en mijn zusje gingen shoppen in een grote shopping mall en ik ging samen met mijn vader naar de Funky Buddha Brewery voor een Brewery tour & tasting. De rondleiding was ook nog eens op mijn 39e verjaardag, waardoor deze dag extra feestelijk was.

De groep, waarmee wij de rondleiding deden, bestond uit slechts 4 personen. De gids van de brouwerij, één Amerikaanse toerist, mijn vader en ik. De rondleiding was erg interessant. De Funky Buddha Brewery is in Florida de grootste craft brewery.

We proefden tijdens de rondleiding bij Funky Buddha de volgende bieren:

1. Floridian Hefeweizen (5,2% alcohol). De smaak van dit ongefilterde bier is zoet, fruitig, licht bitter en licht zuur. Floridian Hefeweizen heeft aroma’s van banaan, citrus en kruidnagel. De schuimkraag is inzakkend.

2. Fuhgeddaboudit (5,4 % alcohol). Deze red ale/American amber ale smaakt bitter, zoet, moutig en fruitig. Karamel is ook goed waarneembaar. Het bier heeft een inzakkende schuimkraag en een bitterzoete afdronk.

3. Hop Gun IPA (7% alcohol). Dit bier is een mooie hopbom. De smaak is fruitig, bitter, zoet en licht zuur. De schuimkraag is inzakkend. De Hop Gun IPA heeft een bittere afdronk.

4. No Crusts (6,4% alcohol). Noten en chocolade komen je tegemoet, wanneer je een slok van dit bier neemt. Dit bier smaakt bitter, zoet en licht zuur. No Crusts heeft geroosterde tonen, is fruitig en in dit bier is ook pindakaas verwerkt. Hoewel peanut butter wel lekkerder klinkt natuurlijk. De schuimkraag is inzakkend.

Na afloop van deze rondleiding en bierproeverij genoten mijn vader en ik nog in het proeflokaal van deze mooie brouwerij. De Funky Buddha Brewery is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Rondleiding & Bierproeverij bij Funky Buddha Brewery in Oakland Park
Schuiven naar boven