On Tap Bern – The Bierkeller Bar

On Tap Bern – The Bierkeller Bar
Van 3 tot en met 12 oktober 2022 ben ik met de trein op vakantie geweest naar Zwitserland. Samen met mijn goede vriend Sjoerd bezochten wij diverse bierige locaties. De eerste 2 dagen van deze vakantie verbleven wij in Bern. De eerste locatie, die wij bezochten, was On Tap in Bern. Deze Bierkeller Bar heeft een ruime keuze aan bieren op fles. Daarnaast heeft On Tap 12 wisseltaps. De bieren, die op de wisseltaps zijn aangesloten, veranderen regelmatig.

De binnenkomst bij On Tap Bern is erg leuk. Bij de ingang loop je, via een houten trapje, naar beneden deze bierkelder binnen. The Bierkeller Bar bestaat uit 2 gedeeltes. In de rechterzijde van deze bierkelder bevindt zich de bar en enkele hoge tafels. De linkerzijde van deze bierkelder is ingericht met lage tafels en een drietal goed gevulde bierklimaatkasten.

Geproefde bieren
Nadat wij de bierkaart goed hadden bestudeerd, was het tijd om te gaan genieten van de mooie bieren die bij On Tap in Bern verkrijgbaar zijn.

Bij On Tap dronk ik de volgende bieren:

1. Drunk Beard – Storming Hops (6,6% alcohol). Deze Zwitserse NEIPA smaakt zoet, bitter en heel licht zuur. Het is een fruitig (tropisch fruit), aromatisch en hoppig bier. De schuimkraag is inzakkend.

2. Brasserie des Franches-Montagnes – √441 Saison Rhubarbe (6% alcohol). Deze Zwitserse Saison smaakt zoet, licht zuur en licht bitter. Rabarber is verfijnd te proeven. De schuimkraag zakt redelijk snel in. Dit is een frisse en funky Saison.

3. Drunk Beard – Atmosphère Dynamics (6% alcohol). De basissmaak van deze Zwitserse NEIPA is bitter, zoet en heel licht zuur. Citrus is mooi waarneembaar. De schuimkraag is inzakkend.

4. Hoppin’ Frog Brewery – Extended Barrel Aged B.O.R.I.S. The Crusher (9,4% alcohol). Een zeer smaakvolle en complexe afsluiter van deze bierige avond. Dit Amerikaanse bier is een Russian Imperial Stout. B.O.R.I.S. The Crusher heeft geroosterde tonen, daarnaast is chocolade en koffie duidelijk waarneembaar. De basissmaak is bitter, zoet en licht zuur. Dit bier is gelagerd op bourbon vaten. Het bier is verwarmend, alcoholisch en plakkend op je lippen.

De eerste 3 bieren dronk ik van de tap. Het vierde bier, dat ik dronk, werd uit de fles geserveerd.

Flamkuchen en Italiaanse antipasti
Natuurlijk was onze avond met heerlijke bieren niet compleet, zonder ook wat lekkers bij de bieren te eten. Bij On Tap in Bern genoten wij van heerlijke Flamkuchen. Zelf had ik een Flamkuchen met Italiaans gedroogd vlees, stukjes peer en pijnboompitten. Sjoerd had een Flamkuchen met Zwitserse spek en rode uien. Flamkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas in Duitsland. Een Flamkuchen is een dunne krokante bodem, die kan worden bedekt met diverse toppings. Dit gerecht wordt vaak als een hartige snack of als avondmaaltijd gegeten. Zowel Sjoerd als ik genoten enorm van deze heerlijke Flamkuchen.

Omdat we na enkele bieren nog steeds zin in wat lekkers hadden, bestelden we ook een Italiaans antipasti plateau met kaas en vlees. Op dit houten plateau werd ook nog focaccia, olijfolie en balsamico azijn geserveerd. Normaal worden hier ook nog olijven bij geserveerd, maar wij bestelden dit heerlijke plateau zonder olijven. Olijven zijn niet aan ons besteed, om het netjes te zeggen.

Tijdens onze eerste Zwitserse bieravond hebben wij mogen genieten van smakelijke bieren en gerechten van On Tap Bern, The Bierkeller bar. Dit is de eerste blog over onze bierige belevenissen in Zwitserland. Op de tweede dag van ons Zwitserland-avontuur staat een bezoek aan het proeflokaal van brouwerij Altes Tramdepot op het programma. Hierover zal ik in mijn volgende Bierblog meer vertellen.

On Tap Bern – The Bierkeller Bar
Schuiven naar boven