LOC Brewery

LOC Brewery
De LOC Brewery[1] is gevestigd in Tilburg. De Brewpub van de LOC Brewery is te vinden in het hart van Spoorzone Tilburg. De bieren worden dus gebrouwen direct aan het treinspoor. LOC Brewery is een jonge brouwerij en is opgericht in 2014. De LOC Brewery is opgericht door 4 vrienden (Roy Maas, Paul Cools, Erwin Schellekens en Daniel Tano). In 2023 heeft deze brouwerij de ‘Best pub & Bar’ award van Restaurant Guru ontvangen.

In de Brewpub van LOC Brewery kan je genieten van 21 bieren op de tap. Daarnaast zijn er diverse bieren op blik of fles verkrijgbaar. Veel bieren van LOC Brewery hebben een naam met daarin een verwijzing naar een trein of een locomotief. Dit is natuurlijk erg leuk en vormt ook een mooie connectie met de locatie van deze brouwerij. In de Brewpub kan je ook genieten van gerechten van de borrelkaart en de dinerkaart. Daarnaast worden er ook regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Mijn bezoek aan LOC Brewery
Op dinsdag 5 maart heb ik ’s middags een bezoek gebracht aan de Brewpub van LOC Brewery. Tijdens mijn bezoek wilde ik graag een paar bieren van de tap proeven. Van de 21 tapbieren zijn er 8 bieren gebrouwen door LOC Brewery. De andere bieren, die op de tap verkrijgbaar zijn, zijn ‘gastbieren’.

Het eerste bier, dat ik heb geproefd, was ‘Railway to Helles’. Een ‘Helles Lager’ met een alcoholpercentage van 4,9 %. De basissmaak van Railway to Helles is licht bitter, licht zoet en licht zuur. Citrus is goed waarneembaar bij het proeven van dit bier. Het is een moutig en droog bier. De schuimkraag is inzakkend.

Het tweede bier, dat ik heb geproefd, was ‘Dinky’, een ‘New England IPA’ met een alcoholpercentage van 4,8 %. De basissmaak van Dinky is bitter, licht zoet en heel licht zuur. Het is een hoppig en fruitig (citrus) bier. Daarnaast is dit bier licht harsig. Koolzuur is ook waarneembaar (iets meer dan normaal bij deze bierstijl). Een erg lekker bier met een laag alcoholpercentage. De schuimkraag is inzakkend. Leuk weetje: een Dinky is een bijnaam, die wordt gegeven aan een klein type locomotief.

En het derde bier, dat ik heb geproefd, was ‘Well Wagon’. Een ‘Imperial Double New England IPA’ met een alcoholpercentage van 8,7 %. De basissmaak van Well Wagon is bitter, zoet en licht zuur. Het bier is alcoholisch, hoppig en fruitig. De schuimkraag is inzakkend.

De geproefde bieren vielen goed in de smaak. Daarom heb ik ook nog enkele blikken bier voor thuis gekocht. Lord Nelson (New England IPA, 5,8%) en Train Hopper (IPA, 7,2%) gingen samen met een mooi LOC Brewery biertasje mee naar Nijmegen.


[1] Bron: https://www.loc-brewery.com

LOC Brewery
Schuiven naar boven