Gulpener Hopfest 2023

Gulpener Hopfest 2023
Dit jaar heb ik voor de tweede keer het Gulpener Hopfest bezocht. Op zondag 10 september 2023 vond het Gulpener Hopfest en de hoppluk plaats. Het Hopfest(ival) was dit jaar gratis toegankelijk voor iedereen. Zowel Gulpener Vrunden, introducees en andere bierliefhebbers waren van harte welkom.
Met een aantal Gulpener Vrunden, die ik erg goed ken (o.a. via StiBON en andere Bierfestivals), vermaakte ik mij erg goed bij zowel de hoppluk als bij het Hopfest. Met mijn Gulpener Vrunden Pedro, George en Theo gingen wij hop plukken in de derde en tevens de laatste groep.

Gulpener Vrund
Inmiddels ben ik 3 jaar Gulpener Vrund. Wanneer je Gulpener Vrund bent, geniet je van diverse voordelen. Zo staan de namen van alle Gulpener Vrunden in de brouwketels gegraveerd. Daarnaast mag je gratis deelnemen aan de hoppluk in september (inclusief eten en drinken) en krijg je korting bij het bestellen van Gulpener bieren of andere artikelen, die in de Gulpener webshop staan. Op het Hopfest moet je natuurlijk wel betalen voor je bestelde bieren.

Gulpener Hoppluk
De hoppluk begon traditiegetrouw met een welkomstwoord van Gulpener-directeur Jan-Paul Rutten. Alle Gulpener Vrunden kregen voor aanvang van de hoppluk een kop koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai. De groep, waarin ik zat, begon om 13.00 uur aan de hoppluk. Vanwege de hitte waren er voldoende parasols aanwezig, waaronder wij de hop konden plukken. Tijdens het plukken van de hop konden we genieten van diverse flessen Château Neubourg. En vanwege de tropische temperaturen kregen we natuurlijk ook flesjes water. De hoppluk was erg gezellig. Na enkele uren waren we klaar met het plukken van de hop en konden we genieten van een heerlijke barbecue, die door de medewerkers van de Gulpener Bierbrouwerij werd verzorgd.

Gulpener Hopfest
Na de geslaagde en gezellige hoppluk gingen we naar het Gulpener Hopfest. Op het Gulpener Hopfest genoten we van de heerlijke Gulpener bieren, livemuziek en de gezellige sfeer. Het festivalterrein van het Gulpener Hopfest ligt in Reijmerstok bij de hopvelden van de familie Wouters. Op de hopvelden van de familie Wouters staat de hop, die de Gulpener Bierbrouwerij gebruikt voor haar smaakvolle bieren. Het festivalterrein ligt in het heuvelachtige landschap van Gulpen. Een idyllische plek in Zuid-Limburg.

Tijdens het Gulpener Hopfest hebben we genoten van diverse verschillende bieren. Zo hebben wij o.a. Gulpener Château Neubourg (Pilsener, 5,5%), Gulpener Pilsner (Pilsener, 5%), Gulpener Ur-Weizen (Weizen, 5,3%) en Gulpener Ur-Hop IPA (India Pale Lager, 6%) gedronken.

Gulpener Château Neubourg ongefilterd
Speciaal voor de Gulpener Vrunden wordt er op het Hopfest een houten biervat aangeslagen. In dit biervat zat Gulpener Château Neubourg ongefilterd. Dit houten biervat werd aangeslagen door directeur Jan-Paul Rutten en Hopkoningin Jasmijn. De Hopkoningin is een dame, die door de Gulpener Bierbrouwerij wordt gekozen uit de Gulpener Vrunden. De ongefilterde Château Neubourg smaakte erg lekker. De ongefilterde versie is troebel en smaakt iets zoeter en volmondiger dan de normale Gulpener Château Neubourg. Deze ongefilterde Château Neubourg smaakt bitter, licht zoet en heel licht zuur. Het bier is hoppig en moutig.

Mijn tweede Gulpener Hopfest was erg geslaagd. Net als vorig jaar heb ik erg genoten van dit Bierfestival. Vooral de relaxte en ongedwongen sfeer spreekt mij erg aan. De Gulpener Bierbrouwerij mag trots zijn op zo’n mooi Hopfest. Tot volgend jaar!

Gulpener Hopfest 2023
Schuiven naar boven