Bird Brewery & House of Bird

Bird Brewery & House of Bird
Eén van mijn favoriete Nederlandse brouwerijen is Bird Brewery. Op donderdag 5 mei 2022 heb ik een bezoek gebracht aan House of Bird. Dit is het proeflokaal van Bird Brewery in het Diemerbos in Diemen. Bij House of Bird komen bier, eten, natuur en leuke activiteiten bij elkaar. Bird Brewery is opgericht in 2016 door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beide zijn Internationaal Biersommelier. Bird Brewery heeft het House of Bird op 5 mei 2020 geopend. Tijdens mijn bezoek is House of Bird precies 2 jaar geopend. Een feestelijke dag dus!

Bieren Bird Brewery
Bird Brewery laat bijna al haar bieren brouwen bij Jopen in Haarlem. Elk bier van Bird Brewery heeft een originele vogelnaam. Het eerste bier dat Bird Brewery op de markt bracht was De Rumoerige Roodborst[1]. Een American Amber Ale, die 5,8% alcohol bevat. Enkele mooie namen van de bieren van Bird Brewery zijn: Datisandere Koekoek, Vink Heerlijk, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet.

Naast de vele smaakvolle bieren kan je bij House of Bird ook genieten van heerlijke koffie, lunch, borrel, BBQ en diner. Zo is er voor de piepkuikens (jongeren) o.a. een Eksterbordje te bestellen. Dit is een bordje om lekker wat te stelen van je ouders. Dit Eksterbordje is gratis. Deze humor op de menukaart vind ik zelf erg leuk.

Omgang met de natuur
Bird Brewery wil bewust omgaan met de natuur. Samen met verschillende gepassioneerde horecazaken (groene nesten) heeft Bird Brewery een duurzame samenwerking. Voor elke liter bier, die bij één van deze groene nesten wordt verkocht, plant Bird één boom. Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 bomen geplant. Daarnaast is er ook nog eens ruim 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd door Bird. In 2022 is het doel om 150.000 bomen te planten. Vanuit House of Bird is het ook mogelijk om diverse excursies te ondernemen. Hierbij moet je denken aan leuke Birdroutes (wandelroutes), vogelexcursies en wildplukken. En mocht je toch wat anders willen, dan is maatwerk bij Bird altijd mogelijk.

Proeven van de Bird bieren
Op het terras van House of Bird heb ik genoten van 3 heerlijke Bird bieren. Deze 3 bieren werden van de tap geserveerd. Het eerste bier, dat ik heb geproefd, was Thuisfluiter. Een Pilsener met een alcoholpercentage van 5%. Dit bier is het huisbier van de Bird Brewery en wordt alleen bij House of Bird verkocht. Thuisfluiter is een fris, crispy en moutig bier. Deze Pilsener is goed doordrinkbaar. Het bier is licht bitter en heel licht zoet van smaak. De schuimkraag is inzakkend. Thuisfluiter heeft een korte en licht bittere afdronk. Voor een Pilsener zeker niet verkeerd. En ik vind het ook origineel, dat de Thuisfluiter alleen op deze locatie verkrijgbaar is. Zo voelt het voor mij extra speciaal om van dit bier bij House of Bird te genieten.
Het tweede bier, dat ik heb geproefd, was Uilstekend. Een smaakvolle Black IPA die 6,8% alcohol bevat. Uilstekend heeft mooie tonen van karamel en koffie. Het is een fruitig en hoppig bier. Daarnaast heeft dit bier een licht geroosterd karakter. De basissmaak is bitter, zoet en licht zuur. De schuimkraag is inzakkend. Uilstekend drinkt soepel weg.
Het derde bier, dat ik heb gedronken bij House of Bird, was Eggcited. Een Saison met een alcoholpercentage van 7%. Deze Saison is droog, fris, fruitig en licht kruidig. De basissmaak is bitter, licht zuur en licht zoet. Vlierbloesem en citrus komen bij het proeven mooi naar voren. Eggcited heeft een inzakkende schuimkraag. Een heerlijk bier om in het zonnetje rustig van te genieten.

Festivalk
Op 13, 14 en 15 mei 2022 zal het eerste Birds Festivalk plaats vinden. In dit weekend kan je bij House of Bird genieten van muziek, dj’s, foodstands, speciaalbier, bierproeverijen, silent disco, kindertheater en vele andere activiteiten. De entree voor Festivalk is gratis. Heb je nog geen plannen voor dit weekend, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit festival!


[1] Bron: https://birdbrewery.com/over-ons/

Bird Brewery & House of Bird
Schuiven naar boven