Bierwerk Züri

Bierwerk Züri
Op de negende dag van onze treinvakantie reisden we van Zermatt naar Zürich. In Zermatt hebben wij de beroemde berg de Matterhorn gezien en daarnaast zijn wij ook in de spectaculaire Gorner-kloof geweest. De treinreis naar Zürich verliep voorspoedig. Eigenlijk zoals elke treinreis in Zwitserland. De treinen rijden in dit Alpenland allemaal keurig op tijd. In de stad Zürich stond een bezoek gepland aan het Brouwlokaal van brouwerij Bierwerk Züri. Het Brouwlokaal van deze brouwerij wordt ook wel een Brewpub genoemd. Een Brewpub is eigenlijk een combinatie van een restaurant en een brouwerij.

Bierwerk Züri is opgericht in 2021 en is dus nog een hele jonge brouwerij. Ook de oprichters zijn jonge mensen. Bierwerk Züri is opgericht door Lidia, Valeria en Max. Lidia en Valeria zijn twee zussen en komen uit Zürich. Max komt oorspronkelijk uit Beieren. De missie van Bierwerk Züri is om het beste bier zo vers mogelijk aan te bieden.

Bij Bierwerk Züri kan je binnen en buiten genieten van je bieren. Binnen staan de tafels van deze Brewpub tussen de CKT’s (Cilindrisch-conische tanks) en de bar. Op het sfeervol verlichte terras kan je natuurlijk ook genieten van een goed glas bier.
Van de tap worden 5 eigen gebrouwen bieren rechtstreeks uit de tank getapt, verser kan het dus niet. Daarnaast heeft de Brewpub van Bierwerk Züri ook nog eens 4 gastbieren op de tap. Zelf heb ik 2 eigen bieren van de tap gedronken en 2 gastbieren.

Geproefde bieren
Bij Bierwerk Züri dronk ik de volgende bieren van de tap:

1. Bierwerk Züri – Session IPA (4,5 %). Een smaakvolle Session IPA. Opvallend is de zeer licht gele kleur van dit bier. De basissmaak is bitter, licht zoet en licht zuur. De schuimkraag is inzakkend. Het bier is fruitig en heeft een droge afdronk.

2. Bierwerk Züri – IPA (6 %). Een degelijke IPA. De smaak is bitter, licht zoet en licht zuur. Er zijn tonen van dennen, pijnboom en citrus waarneembaar. Het is een hoppig, moutig en fruitig bier. Deze IPA is lichtgeel van kleur. De schuimkraag is inzakkend. De afdronk is bitter.

3. Elusive Brewing – The Lost Stars (6 %). The Lost Stars is een Engelse IPA met mooie grapefruittonen, waardoor de bitterheid van dit bier goed naar voren komt. Dit bier is hoppig en fruitig. Er zijn citrus- en harsige tonen waarneembaar. De schuimkraag is inzakkend. De afdronk is bitter. Zeker een aanrader als je van een goede IPA houdt!

4. Free State Brewing Co. – Moonbase Alpha (5,4 %). Moonbase Alpha is een Amerikaanse New England IPA met een hoge bitterheidswaarde. Een hoge bitterheid kan ik persoonlijk erg waarderen. Daarnaast is dit bier harsig, hoppig en fruitig. Naast de bittere smaak is dit bier licht zoet en licht zuur van smaak. De schuimkraag is snel inzakkend. Moonbase Alpha heeft een stevige en bittere afdronk.

Terug naar huis
Het bezoek aan de Brewpub van Bierwerk Züri was erg leuk en interessant. Een mooie locatie in Zürich waarbij je eigen gebrouwen bieren rechtstreeks uit de tank kan proeven. Een prachtige afsluiter van onze treinvakantie in Zwitserland. In Zürich verbleven wij één nacht, daarna begon onze terugreis naar Nederland. De terugreis begon met een korte treinreis van Zürich naar Bazel. Daarna reisden wij verder met de ICE hogesnelheidstrein van Bazel naar Utrecht. En met deze treinreis eindigde onze treinvakantie naar Zwitserland. Reizen met diverse (panorama) treinen is een prachtige en relaxte manier om een land beter te leren kennen. Zeker een aanrader voor een ieder die van mooie reizen houdt!

Bierwerk Züri
Schuiven naar boven