Bierliebe & Friends

Bierliebe & Friends
Na een treinreis van 1 uur, kwamen Sjoerd en ik aan in het centrum van Luzern. De afgelopen 2 dagen verbleven wij in Bern, een stad met ongeveer 134.000 inwoners. Luzern is een stuk kleiner, in deze stad wonen ongeveer 80.000 mensen. In ongeveer een halve dag hadden we de belangrijkste bezienswaardigheden van Luzern bekeken. Het was prachtig weer in Luzern, ’s middags was het maar liefst 22 graden Celsius! Heerlijke temperaturen in oktober. In de namiddag besloten we, dat het tijd was om te gaan genieten van een aantal heerlijke bieren. Wij kozen voor het terras van Bierliebe & Friends. Een prachtige locatie met mooie bieren en daarnaast ook nog een kleine kaart.

Bierliebe & Friends is gevestigd in het centrum van Luzern en heeft een prachtig terras, dat gelegen is aan het water. Vanwege mijn interesse in bier attendeerde de barman mij erop om even binnen te komen kijken. In het pand van Bierliebe & Friends is veel moois te zien. Op de begane grond bevinden zich de bar en diverse zitgelegenheden. Op de eerste verdieping staat een stamtafel, met hier achter een grote kaart van Zwitserland. Zowel links als rechts van deze landkaart staan de bieren weergegeven, die Bierliebe & Friends verkoopt en uit welke plaatsen deze bieren afkomstig zijn uit Zwitserland. Erg leuk om te zien.

Nadat ik het pand uitgebreid van binnen had bekeken, en de nodige foto’s had gemaakt, was het tijd om op het terras te gaan genieten van een aantal heerlijke bieren. Van de tap zijn er 12 bieren verkrijgbaar en op fles zijn er 50 bieren verkrijgbaar bij Bierliebe & Friends. Alle bieren zijn van onafhankelijke brouwerijen uit Zwitserland.

Geproefde bieren
Bij Brouwerij Bierliebe & Friends dronk ik de volgende bieren van de tap:

1. Aare Bier – Kellerfrisch (5 %). Een mooi Zwitsers Kellerbier. Bitter en licht zoet van smaak. Een droog, clean en hoppig bier. De schuimkraag is inzakkend. Kellerfrisch heeft een korte en licht bittere afdronk.

2. Kitchen Brew – American Pale Ale (5,5%). Een heerlijke Zwitserse Pale Ale met fijne bitterhoppen. De basissmaak is bitter en licht zoet. Het is een licht fruitig bier met een inzakkende schuimkraag. De afdronk is bitter.

3. Bierliebe – Hazy Love (5,5%). Een prima eigen gebrouwen bier van Bierliebe & Friends. Hazy Love is een New England IPA. Het bier is hoppig, bloemig en fruitig (tropisch fruit). De basissmaak is zoet, bitter en licht zuur. De schuimkraag is inzakkend. De afdronk is bitter.

Panoramatreinen
Na het proeven van deze heerlijke bieren bij Bierliebe & Friends gingen Sjoerd en ik in Luzern op zoek naar een goed restaurant. In Luzern verbleven wij één nacht, daarna vervolgden wij onze treinvakantie naar Lugano. Lugano is gelegen in het zuiden van Zwitserland en ligt aan het Meer van Lugano. Op ons reisprogramma staan diverse routes gepland met waanzinnig mooie panoramatreinen. In Zwitserland reizen wij verder met o.a. de Gotthard Panorama Express, de Bernina Express en de Glacier Express. Na al deze mooie treinreizen kwamen we op de negende dag van onze vakantie aan in Zürich. In deze stad stond een bezoek aan Brouwlokaal & brouwerij Bierwerk Züri op het programma. In de volgende Bierblog zal ik meer over deze brouwerij gaan vertellen.

Bierliebe & Friends
Schuiven naar boven