Van Moll Club Culture

Van Moll Club Culture
Club Culture valt onder de bierstijl ‘Braggot’, dit is een drank die bestaat uit een mix van bier en mede. Braggot is een drank, die wordt verrijkt met verschillende soorten fruit en hop. Club Culture van Van Moll heeft gelagerd op witte wijn vaten. De smaak van Club Culture is verfijnd zuur, licht zoet en op de achtergrond is er een klein bittertje te proeven. Het is een fruitig bier. Bij het proeven zijn tonen van mandarijn en citrus waarneembaar. Club Culture heeft een alcoholpercentage van 5,8%. Dit jaar heb ik Club Culture in geproefd in de Brewpub van Van Moll. Een erg smakelijk bier.

Van Moll
Brouwerij Van Moll is in 2013 opgericht door Jaap Hermans en Erwin Van Moll. De Brewpub van Van Moll is gevestigd in Eindhoven. Erwin van Moll was de eerste brouwer en Jaap Hermans zorgde ervoor, dat de bieren van Van Moll werden verkocht. In 2014 werden de eerste bieren van Van Moll afgevuld op fles. Toewijding, een Blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%, was het eerste bier van Van Moll. Kort hierna werd Ons Blackie afgevuld op fles. Dit is een Imperial Stout met een alcoholpercentage van 9%. Deze 2 bieren werden in verkocht in grote flessen van 75 cl.

In de Brewpub in Eindhoven zijn er 12 Van Moll bieren op de tap verkrijgbaar en zijn er 12 bieren op de tap verkrijgbaar van andere brouwerijen. Daarnaast is er ook nog een groot assortiment bieren op fles en blik verkrijgbaar. Bij Van Moll kan je ook genieten van heerlijke borrelhappen en diverse burgers. De burgers zijn absoluut een aanrader. Dit kan ik uit eigen ervaring zeggen!

Van Moll Club Culture
Schuiven naar boven