ÚLFEY NR. 67

ÚLFEY NR. 67
ÚLFEY NR. 67 is een New England India Pale Ale (NEIPA) met een alcoholpercentage van 7,5%[1]. Dit bier heb ik gedronken bij restaurant Sjávarborg in de plaats Hvammstangi. Restaurant Sjávarborg is geopend in 2015[2]. Sjávarborg heeft een spectaculair uitzicht over de oceaan. Hvammstangi ligt in het noordwesten van IJsland en heeft slechts 546 inwoners[3]. In september 2023 heb ik samen met mijn goede vriend Sjoerd een rondreis gemaakt door IJsland. Tijdens deze prachtige rondreis hebben wij verschillende IJslandse bieren geproefd. Eén van mijn favoriete bieren, die ik heb geproefd, was ÚLFEY NR. 67, een zeer smakelijke NEIPA.

ÚLFEY NR. 67 is een aromatisch, fruitig en hoppig bier. Tonen van tropisch fruit komen bij het proeven goed naar voren. De smaak van deze NEIPA is zoet, licht zuur en heel licht bitter. De schuimkraag is inzakkend. De IBU-waarde van ÚLFEY NR. 67 is 75 (zeer bitter).

Borg Brugghús
Dit bier wordt gebrouwen door Borg Brugghús, een microbrouwerij uit Reykjavik. Borg Brugghús is opgericht in 2010[4]. De brouwers van Borg Brugghús zijn Árni Theodor Long en Sturlaugur Jón Björnsson. Het doel van deze ambachtelijke microbrouwerij is om IJslands culturele kenmerken en lokale ingrediënten te integreren in de grote verscheidenheid aan bieren en te combineren met eten.
De bieren van Borg Brugghús beginnen allemaal met een nummer. BRÍÓ NR. 1 is het eerste nummer van Borg Brugghús. BRÍÓ NR. 1 is een Pilsener met een alcoholpercentage van 4,7%. De bieren van deze brouwerij zijn al diverse keren in de prijzen gevallen tijdens toonaangevende wedstrijden.

Het is zeker een aanrader om eens een bier van deze brouwerij te gaan proeven. En de NEIPA ÚLFEY NR. 67 is zonder twijfel erg smaakvol!


[1] Bron: www.borgbrugghus.is/thebeer/product/NR_67_ULFEY

[2] Bron: www.sjavarborg-restaurant.is

[3] Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hvammstangi

[4] Bron: www.borgbrugghus.is/about-borg

ÚLFEY NR. 67
Schuiven naar boven