Uiltje Wit

Uiltje Wit
De basissmaak van Uiltje Wit is zoet, bitter en licht zuur. Uiltje Wit is hoppig, fruitig en moutig (dit is te herkennen aan de tonen van brood). Dit Witbier heeft aroma’s van citrus, sinaasappel en koriander. De bierstijl Witbier is in België ontstaan. Uiltje Wit bevat 6% alcohol. De IBU-waarde[1] van dit bier is 30 (bitter). Uiltje Wit wordt sinds 2022 gebrouwen.

Brouwerij Uiltje
Brouwerij Uiltje komt uit Haarlem en is opgericht in 2012. Brouwerij Uiltje is opgericht door Robbert Uyleman, die ook wel de Uilenman wordt genoemd. Tegenwoordig vult deze brouwerij al haar bier op blik af. Bier in blik heeft als belangrijkste voordeel, dat het geen licht doorlaat, waardoor het bier minder snel veroudert en de smaak van het bier langer behouden blijft. Op elk blik staan prachtige tekeningen, die worden gemaakt door Gerben Valkema. In 2021 is Brouwerij Uiltje overgenomen door Swinkels Family Brewers uit Lieshout. Eén van de bekendste merken van Swinkels Family Brewers is Bavaria.

Biervilt Rein Arjan Zijlstra
Op zaterdag 13 april 2024 heb ik een Bier- en Spijsproeverij georganiseerd bij La Cantina in Lemmer. Op deze avond was er een leuke primeur. Voor het eerst gebruikte ik mijn eigen biervilten. Bij de eerste Bier- en Spijscombinatie, met het Witbier van Uiltje, kregen de deelnemers op deze avond voor het eerst mijn nieuwe biervilten te zien. Het bierviltje is ontworpen door professioneel tekenaar Meinder Buynink. Zijn werk is te vinden op meinder.nl[2] Zelf ben ik erg tevreden met mijn biervilten. De gasten, die bij de Bier- en Spijsproeverij aanwezig waren, vonden het nieuwe bierviltje dan ook erg mooi. In één van mijn volgende blogs zal ik nog meer vertellen over de totstandkoming van mijn bierviltje.


[1] IBU betekent International Bitterness Units. Dit is de (hop)bitterheid van bier uitgedrukt in een getal. De IBU-waarde is de schaal die bierbrouwers gebruiken.

[2] Bron: https://meinder.nl

Uiltje Wit
Schuiven naar boven