Uiltje Grandson Vol. 1

Uiltje Grandson Vol. 1
Grandson Vol. 1 is een mooi romig en zeer smaakvol bier. Bij Uiltje Grandson Vol. 1 zijn roasttonen duidelijk aanwezig. De basissmaak van deze Imperial Stout is zoet en bitter. Tonen van chocolade, karamel, koffie en vanille zijn goed waarneembaar. De IBU-waarde is 70 (zeer bitter). De schuimkraag is inzakkend. Het schuim van dit bier is romig en erg fijn. De afdronk is bitterzoet. Het bier bevat maar liefst 10% alcohol.
De bierstijl Stout is in Ierland ontstaan. Stout werd vroeger gezien als een ‘extra sterke Porter’. Kenmerkend voor deze bierstijl is de bittere smaak en de tonen van chocolade en koffie.

Brouwerij Uiltje
Brouwerij Uiltje komt uit Haarlem en is opgericht in 2012. Brouwerij Uiltje is opgericht door Robbert Uyleman, die ook wel de Uilenman wordt genoemd. Tegenwoordig vult deze brouwerij al haar bier op blik af. Bier in blik heeft als belangrijkste voordeel, dat het geen licht doorlaat, waardoor het bier minder snel veroudert en de smaak van het bier langer behouden blijft. Op elke blik staan prachtige tekeningen, die worden gemaakt door Gerben Valkema. In 2021 is Brouwerij Uiltje overgenomen door Swinkels Family Brewers uit Lieshout. Eén van de bekendste merken van Swinkels Family Brewers is Bavaria.

Uiltje Grandson Vol. 1
Schuiven naar boven