Sint Bernardus Tripel

Sint Bernardus Tripel
De Tripel van Brouwerij Sint Bernardus smaakt zoet, bitter en heel licht zuur. Het is een fruitige en licht kruidige Tripel. Bij het proeven komen tonen van sinaasappel en banaan naar voren. De Sint Bernardus Tripel heeft een stevige en stabiele schuimkraag. Het bier bevat 8% alcohol en heeft een IBU-waarde van 25[1]. De Sint Bernardus Tripel wordt geschonken in een mooi bolvormig glas. In dit glas komt de schuimkraag van dit bier goed tot zijn recht.

De Sint Bernardus Tripel vormt een mooie Bier- en Spijscombinatie met pannenkoeken en vers fruit. De zoete en de bittere smaak van deze Tripel gaat goed samen met de zoete smaak en de fruitige tonen van het verse fruit. Deze Bier- en Spijscombinatie leent zich ook erg goed om te serveren met een zelfgemaakte bierstroop. Op mijn website kan je onder de kop Bier & Spijs een tweetal leuke recepten vinden, hoe je een zelfgemaakte bierstroop kan maken.

Brouwerij Sint Bernardus
Brouwerij Sint Bernardus is gevestigd in Watou in België. Sinds 1946 wordt er bier gebrouwen op deze locatie. Alle bieren van Sint Bernardus zijn gebrouwen met eigen gist en hop van het eigen hopveld. Dit hopveld ligt naast de Brouwerij. Onder de huidige naam Sint Bernardus wordt er sinds 1992 bier gebrouwen in Watou. Het bekendste bier, dat door Sint Bernardus wordt gebrouwen, is Sint Bernardus Abt 12. Een Quadrupel met een alcoholpercentage van 10%. Daarnaast brouwt Sint Bernardus ook nog Sint Bernardus Wit (Wit), Sint Bernardus Tokyo (Wit, met diverse kenmerken van een Saison), Sint Bernardus Extra 4 (Blond), Sint Bernardus Pater 6 (Dubbel), Sint Bernardus Prior 8 (Dubbel) en Sint Bernardus Christmas Ale (Winter Ale).


[1] IBU betekent International Bitterness Units. Dit is de (hop)bitterheid van bier uitgedrukt in een getal. De IBU-waarde is de schaal die bierbrouwers gebruiken.

Sint Bernardus Tripel
Schuiven naar boven