Sergeant Pepper

Sergeant Pepper
Sergeant Pepper is een Saison van Oersoep. De basissmaak is bitter, licht zoet en licht zuur. Het is een fruitig, kruidig en droog bier. Bij het proeven is sinaasappel waarneembaar. En ook het pepertje van Sergeant Pepper is goed te proeven. De afdronk is droog en bitter. Bij het brouwen van dit bier zijn de hopsoorten Cascade en Styrian Golding gebruikt. Cascade is een Amerikaanse aromahop en Styrian Golding is een Sloveense aromahop. Beide hopsoorten zorgen voor een aangenaam hoparoma. De IBU-waarde van Sergeant Pepper is 20. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,2%.

Brouwerij Oersoep
Brouwerij Oersoep is opgericht in 2012[1]. De bieren van Oersoep worden gebrouwen in het oude fabriekspand van Honig in Nijmegen. En de namen Honig en Oersoep zijn natuurlijk een gouden combinatie. De bieren van Oersoep zijn vaak verrassend en eigenzinnig van smaak.

Saison
De bierstijl Saison komt oorspronkelijk uit de provincie Henegouwen in België. De bekendste Saison uit België is Saison Dupont. Saison Dupont wordt gezien als hét voorbeeld. Zo moet een goede Saison gebrouwen zijn. In Nederland is Mannenliefde van Oedipus één van de bekendste Saisons. Oorspronkelijk werd deze bierstijl gebrouwen in de koude wintermaanden. In de zomer kon dit bier dan worden genuttigd als dorstlesser voor de seizoenarbeiders. Vroeger was het alcoholpercentage van een Saison vaak lager dan tegenwoordig. De Sergeant Pepper komt qua smaak meer in de buurt van de Oedipus Mannenliefde dan de Saison Dupont.

Wanneer je als gast bij een mooie horecazaak verblijft en je hebt de mogelijkheid om de Sergeant Pepper van Oersoep te bestellen, dan is dit bier zeker een aanrader. 


[1] Bron: https://www.oersoepbrouwerij.nl/over-oersoep

Sergeant Pepper
Schuiven naar boven