La Trappe Witte Trappist

La Trappe Witte Trappist
La Trappe Witte Trappist is een Witbier dat licht zuur, licht zoet en licht bitter smaakt. De IBU-waarde is 14[1]. In geur zijn aroma’s van abrikoos, banaan, citrus en perzik goed waarneembaar. Het bier heeft een mooie stevige witte schuimkraag. Dit bier bevat 5,5% alcohol. De afdronk is droog en licht bitter. La Trappe Witte Trappist is het enige Witbier van een Trappistenbrouwerij wereldwijd. De Witte Trappist wordt gebrouwen sinds 2003.
In Nederland vind ik La Trappe Witte Trappist zonder twijfel een van de beste Witbieren. In 2022 werd de Witte Trappist van La Trappe uitgeroepen tot het beste Witbier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge.

Bier- en Spijscombinatie
La Trappe Witte Trappist gaat heel mooi samen met een vispakketje met kabeljauwfilet.
De zoete, zure en licht bittere smaak en de verfijnde en fruitige aroma’s van de Witte Trappist gaan heel mooi met een vispakketje met kabeljauwfilet. Wil je dit vispakketje met kabeljauwfilet zelf ook eens maken? Ga dan naar het Bier & Spijs kopje op mijn website. Daar kan je het recept vinden, hoe je dit vispakketje moet bereiden.

La Trappe
La Trappe brouwt al sinds 1884 bier[2]. Broeder Isidorus begon in 1884 met het brouwen van bier. Isidorus is dan ook de eerste brouwer van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De monniken van het Trappistenklooster La Trappe leven er volgens de ‘Regel van Benedictus’. ‘Ora et Labora’, dit betekent bid en werk. De monniken bidden minimaal 8 uur per dag. De eerste gebedsdienst begint al om 04.15 uur. Uitslapen is er dus niet bij voor de monniken.
Het bier van La Trappe wordt gebrouwen bij brouwerij De Koningshoeven aan de Eindhovenseweg te Berkel-Enschot. Berkel-Enschot ligt in het hart van de provincie Noord-Brabant. Brouwerij De Koningshoeven hoort bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De Brouwerij heette vroeger De Schaapskooi. Op de plek, waar vroeger een Schaapskooi stond, werd een klooster gebouwd. Op 5 maart 1881[3] werd in dit klooster de eerste Heilige Mis opgedragen. Deze datum is de stichtingsdatum van de Abdij.


[1] IBU betekent International Bitterness Units. Dit is de (hop)bitterheid van bier uitgedrukt in een getal. De IBU-waarde is de schaal die bierbrouwers gebruiken.

[2] Bron: www.https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/over-la-trappe-trappist.html

[3] Bron: www.https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/over-la-trappe-trappist/historie.html

La Trappe Witte Trappist
Schuiven naar boven