La Trappe Puur

La Trappe Puur
La Trappe Puur is een bovengistend biologisch Trappistenbier en heeft een alcoholpercentage van 4,5%. De bierstijl, waaronder dit bier valt, is Belgische Pale Ale. De IBU-waarde[1] van dit bier is 25. De basissmaak van La Trappe Puur is bitter, licht zuur en licht zoet. Het is een hoppig, aromatisch, bloemig, fruitig, moutig en verfrissend bier. Tonen van citrus komen duidelijk naar voren bij het proeven. La Trappe Puur is ongefilterd en licht blond van kleur. De schuimkraag is inzakkend. De afdronk is licht bitter en droog.
La Trappe Puur vormt een zeer goede bier- en spijscombinatie met een salade met geitenkaas of met een ceviche van witvis.

La Trappe
La Trappe brouwt al sinds 1884 bier[2]. Broeder Isidorus begon in 1884 met het brouwen van bier. Isidorus is dan ook de eerste brouwer van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De monniken van het Trappistenklooster La Trappe leven er volgens de ‘Regel van Benedictus’. ‘Ora et Labora’, dit betekent bid en werk. De monniken bidden minimaal 8 uur per dag. De eerste gebedsdienst begint al om 04.15 uur. Uitslapen is er dus niet bij voor de monniken.
Het bier van La Trappe wordt gebrouwen bij brouwerij De Koningshoeven aan de Eindhovenseweg te Berkel-Enschot. Berkel-Enschot ligt in het hart van de provincie Noord-Brabant. Brouwerij De Koningshoeven hoort bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De Brouwerij heette vroeger De Schaapskooi. Op de plek, waar vroeger een Schaapskooi stond, werd een klooster gebouwd. Op 5 maart 1881[3] werd in dit klooster de eerste Heilige Mis opgedragen. Deze datum is de stichtingsdatum van de Abdij.


[1] IBU betekent International Bitterness Units. Dit is de (hop)bitterheid van bier uitgedrukt in een getal. De IBU-waarde is de schaal die bierbrouwers gebruiken.

[2] Bron: www.https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/over-la-trappe-trappist.html

[3] Bron: www.https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/over-la-trappe-trappist/historie.html

La Trappe Puur
Schuiven naar boven