La Trappe Bockbier

La Trappe Bockbier
La Trappe Bockbier is een kruidig en licht fruitig Bockbier. Dit bier heeft mooie geroosterde tonen van gebrande mout. Daarnaast komen aroma’s en tonen van noten, karamel, koffie en zoethout goed naar voren. De smaak van La Trappe Bockbier is bitter, zoet en licht zuur. La Trappe Bockbier bevat 7% alcohol en heeft een IBU-waarde van 38. De kleur van dit bier is roodbruin. Het bier heeft een stevige schuimkraag met fijne belletjes. De afdronk is bitterzoet. La Trappe Bockbier wordt gebrouwen sinds 2004. La Trappe Bockbier is het enige Bockbier van een Trappistenbrouwerij wereldwijd. Wereldwijd zijn er 11 Trappistenbrouwerijen.

La Trappe brouwt al sinds 1884 bier. Het bier van La Trappe wordt gebrouwen bij brouwerij De Koningshoeven aan de Eindhovenseweg te Berkel-Enschot. Berkel-Enschot ligt in het hart van de provincie Noord-Brabant. Brouwerij De Koningshoeven hoort bij de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De Brouwerij heette vroeger De Schaapskooi. Op de plek waar vroeger een Schaapskooi stond werd een klooster gebouwd. Op 5 maart 1881 werd in dit klooster de eerste Heilige Mis opgedragen. Deze datum is de stichtingsdatum van de Abdij.

De bierstijl Bockbier is oorspronkelijk in de plaats Einbeck in Duitsland ontstaan. Bockbier wordt vaak als seizoensbier in de herfst en in de winter verkocht. Vaak is Bockbier verkrijgbaar van september tot februari. Daarnaast zie je vaak Dubbelbock in de horeca. Dubbelbock heeft een hogere moutstorting dan Bockbier. Voor Dubbelbock worden dus meer grondstoffen gebruikt. Dubbelbock heeft vaak een iets hoger alcoholpercentage. Duitse Dubbelbock bieren eindigen vaak op -ator. Bijvoorbeeld Paulaner Salvator. In Nederland is Brand Dubbelbock een goed voorbeeld van deze bierstijl.

La Trappe Bockbier kan je ook proeven bij brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot. En als je er dan toch bent, is het volgen van een rondleiding bij La Trappe zeker de moeite waard. Op dinsdag 18 december 2018 heb ik voor de eerste keer een bezoek gebracht aan deze prachtige Trappistenbrouwerij. En natuurlijk heb ik toen genoten van een mooi glas La Trappe Bockbier.

La Trappe Bockbier
Schuiven naar boven