Gulpener IJsbock

Gulpener IJsbock
Voor het brouwen van Gulpener IJsbock wordt een speciale techniek gebruikt, die vries-destillatie wordt genoemd. Bij deze brouwtechniek wordt het gebrouwen bier, de Tarwe Dubbelbock, na vergisting gekoeld tot -20 graden Celsius. Hierdoor bevriest een deel van het water en worden de alcohol en de aroma’s geconcentreerd. Er ontstaat een krachtig bier met een volle en intense beleving. Gulpener IJsbock heeft een alcoholpercentage van 10,3%. Absoluut een bier om rustig van te genieten.

Gulpener IJsbock is zéér geschikt om lang te bewaren. Wanneer dit bier onder de juiste omstandigheden wordt bewaard, zal de smaak zich nog meer ontwikkelen. Voor dit bier geldt géén houdbaarheidsdatum. Gulpener IJsbock is oneindig houdbaar!

De basissmaak van de Gulpener IJsbock is zoet, bitter en licht zuur. Het is een kruidig en alcoholisch bier. Karamel is goed waarneembaar. De schuimkraag is licht inzakkend. Het schuim van de IJsbock is fijn. De afdronk is bitterzoet.

Gulpener Bierbrouwerij
De Gulpener Bierbrouwerij te Gulpen brouwt al sinds 1825 haar bieren. De Gulpener Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. De Gulpener Bierbrouwerij is dus niet gebonden aan een groot bierconcern. Het mooie van deze brouwerij is, dat zij al haar grondstoffen uit de eigen regio haalt volgens het ‘25 miles concept’ (40 kilometer rondom Gulpen). De Gulpener bieren worden gebrouwen met water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren.

Het etiket
Op het etiket staat dat de Gulpener IJsbock lekker is bij pure chocolade, Elfstedentochten, winterse kost en haardvuur. In 1997 was de laatste Elfstedentocht, toen bestond dit bier nog niet. Pas sinds 2016 wordt dit vries-gedestilleerde bier gebrouwen. Bij de laatste Elfstedentocht in 1997 was ik zelf in Leeuwarden en was ik meer een liefhebber van Fanta dan van tarwe smoothies. Zo zag ik in 1997, live op de Bonkevaart in Leeuwarden, dat Henk Angenent in de sprint Erik Hulzebosch versloeg. De Elfstedentocht in 1997 is tot op heden nog steeds de laatste ‘tocht der tochten’, die is gereden.

De Gulpener IJsbock is een prachtig bier en het is absoluut een aanrader om een aantal flessen hiervan onder de juiste omstandigheden te bewaren en hiervan op een later moment te genieten.

Gulpener IJsbock
Schuiven naar boven