GARÚN NR. 19

GARÚN NR. 19
GARÚN NR. 19 is een Imperial Stout met een alcoholpercentage van 11,5%[1]. Deze heerlijke Stout heb ik voor het eerst gedronken in het restaurant van hotel Geysir[2]. Geysir is een perfecte locatie om het geiserveld Geysir en de Gullfoss waterval te bezoeken. Hotel Geysir ligt in het zuidwesten van IJsland.

De basissmaak van GARÚN NR. 19 is bitter en zoet. Het is een alcoholisch bier. Er zijn mooie tonen van koffie en chocolade aanwezig. Het bier heeft een fijne en romige schuimkraag. De IBU-waarde is 45 (zeer bitter). GARÚN NR. 19 gaat heel mooi samen met een chocolade-dessert.

Borg Brugghús
Dit bier wordt gebrouwen door Borg Brugghús, een microbrouwerij uit Reykjavik. Borg Brugghús is opgericht in 2010[3]. De brouwers van Borg Brugghús zijn Árni Theodor Long en Sturlaugur Jón Björnsson. Het doel van deze ambachtelijke microbrouwerij is om IJslands culturele kenmerken en lokale ingrediënten te integreren in de grote verscheidenheid aan bieren en te combineren met eten.
De bieren van Borg Brugghús beginnen allemaal met een nummer. BRÍÓ NR. 1 is het eerste nummer van Borg Brugghús. BRÍÓ NR. 1 is een Pilsener met een alcoholpercentage van 4,7%. De bieren van deze brouwerij zijn al diverse keren in de prijzen gevallen tijdens toonaangevende wedstrijden.

Ben je een liefhebber van donkere bieren met tonen van koffie en chocolade, dan is GARÚN NR. 19 zeker een aanrader!


[1] Bron: www.borgbrugghus.is/thebeer/product/nr-19-garun2

[2] Bron: https://hotelgeysir.is

[3] Bron: www.borgbrugghus.is/about-borg

GARÚN NR. 19
Schuiven naar boven