CC’tje Limited Brett Edition

CC’tje Limited Brett Edition
Brouwerij CC brouwde CC’tje Limited Brett Edition als ‘variant’ op hun klassieker. Dit is de CC American Wheat Ale. Wil je meer weten over de CC American Wheat Ale, lees dan mijn blog van 28 april 2022.[1] CC’tje Limited Brett Edition is gebrouwen met Brettanomyces gist. Hierdoor ontstaat er een funky smaak. Bij funky kan je denken aan ‘aards’ en ‘stallig’. De basissmaak van CC’tje Limited Brett Edition is bitter, zuur en licht zoet. Het is een droog bier. Wanneer je dit bier inschenkt, ontstaat er een stabiele schuimkraag. Voor mij een bier om echt even van te genieten op het mooie terras van CASPAR in Arnhem. Ben je liefhebber van het Belgische Trappistenbier Orval, dan zal je CC’tje Limited Brett Edition zeker als erg smaakvol ervaren.

CASPAR
CASPAR heb ik inmiddels twee keer bezocht. Bij mijn tweede bezoek in april 2023 nuttigde ik niet alleen een CC’tje Limited Brett Edition, maar genoot ik ook van CASPARS 12-uurtje. Deze lunch bestaat uit toast met kaas en een spiegelei, toast met een rundvleeskroket en een heerlijke pompoensoep. Vooral het spiegelei gaat heel mooi samen met CC’tje Limited Brett Edition. Dit is een zeer smakelijke bier- en spijscombinatie.

Brouwerij CC
Bierbrouwerij CC is opgericht in 2015 in Arnhem. De bieren van brouwerij CC worden voornamelijk gebrouwen voor café restaurant CASPAR in Arnhem. CASPAR is te vinden op het Elly Lamakerplantsoen. Vanaf het centraal station in Arnhem is het ongeveer een kwartier lopen om bij CASPAR te komen. Brouwerij CC is een ‘koude brouwer’. Brouwerij CC huurt brouwcapaciteit bij collega’s.

De visie van deze brouwerij is: Niet praten, maar proosten! Brouwerij CC vindt, dat je niet te veel moet praten over bier, maar dat je het vooral moet drinken. Wanneer je in Arnhem bent, is het een aanrader om CASPAR te bezoeken. Naast goede bieren kan je bij CASPAR ook genieten van heerlijke borrelhappen of een goede maaltijd. Neem plaats aan een mooie tafel in de huiskamer of geniet van een CC’tje op het terras van CASPAR in Arnhem.


[1] Bron: https://www.reinarjanzijlstra.nl/bier/cc-american-wheat-ale/

CC’tje Limited Brett Edition
Schuiven naar boven