CC American Wheat Ale

CC American Wheat Ale
De CC American Wheat Ale dronk ik in 2021 voor het eerst. Bij café restaurant CASPAR in Arnhem genoot ik op zondag 30 mei 2021 van dit smaakvolle bier. De basissmaak van CC American Wheat Ale is zoet, bitter en licht zuur. Het is een fruitig, hoppig en volmondig bier. Het bier is troebel. De IBU-waarde is 40 (bitter). De schuimkraag is inzakkend. Het schuim van dit bier is fijn. De afdronk is licht bitter. Het bier bevat 5,8% alcohol. De CC American Wheat Ale wordt door veel mensen ‘CC-tje’ genoemd.

Het recept van de CC American Wheat Ale is geïnspireerd op het originele recept van Pierre Celis. Een leuk weetje is, dat er alleen hopsoorten zijn gebruikt, die beginnen met de letter C. Pierre Celis was melkboer in het Vlaamse dorpje Hoegaarden. Met zijn melkbussen en houten vaten produceerde hij vanaf 1966 enkele honderden liters bier per jaar. Vanaf de jaren 80 werd het Witbier van Hoegaarden ook in Nederland en Frankrijk erg populair. Dankzij melkboer Pierre Celis uit Hoegaarden kunnen wij nu nog altijd genieten van een mooi glas Witbier.

Brouwerij CC
Bierbrouwerij CC is opgericht in 2015 in Arnhem. De bieren van brouwerij CC worden voornamelijk gebrouwen voor café restaurant CASPAR in Arnhem. CASPAR is te vinden op het Elly Lamakerplantsoen. Vanaf het centraal station in Arnhem is het ongeveer een kwartier lopen om bij CASPAR te komen. Brouwerij CC is een ‘koude brouwer’. Brouwerij CC huurt brouwcapaciteit bij collega’s.

De visie van deze brouwerij is: Niet praten, maar proosten! Brouwerij CC vindt, dat je niet te veel moet praten over bier, maar dat je het vooral moet drinken. Wanneer je in Arnhem bent, is het een aanrader om bij CASPAR te genieten van een heerlijk glas CC American Wheat Ale. Proost!

CC American Wheat Ale
Schuiven naar boven