Bierblog

 • Brouwerij ‘t IJ

  Brouwerij ‘t IJ
  Brouwerij ’t IJ brouwt al sinds 1985 bier en is opgericht door Kasper Peterson[1]. De naam van de brouwerij is ontstaan, omdat de locatie waar het bier wordt gebrouwen naast de rivier ’t IJ ligt. In 2008 stopte Kasper Peterson als eigenaar van Brouwerij ’t IJ. Bart Obertop en Patrick Hendrikse werden de nieuwe eigenaren van Brouwerij ’t IJ.
  Alle tapbieren van Brouwerij ’t IJ worden gebrouwen aan de Funenkade en aan het Zeeburgerpad, dat ongeveer 700 meter verderop ligt, worden alle flessen en fusten afgevuld.

  In Amsterdam zijn twee proeflokalen van Brouwerij ’t IJ. Proeflokaal De Molen is gevestigd aan de Funenkade en Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Proeflokaal De Molen is, net als de brouwerij, gevestigd in een voormalig badhuis. Bij Proeflokaal De Molen zijn naast de bieren van ’t IJ ook diverse hapjes verkrijgbaar. Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis is in 2019 geopend. Op deze locatie kan je naast het drinken van bieren van ’t IJ ook genieten van koffie, broodjes, pizza’s en diverse snacks. Een origineel bier, dat alleen op deze locatie wordt verkocht, is ’t Blauwe Theehuis Pils. Een Pilsener met een alcoholpercentage van 5,2%. Bij Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis kan je, samen met je familie of vrienden, ook nog eens petanque spelen of tafeltennissen.
  Beide bruisende proeflokalen van de Brouwerij ’t IJ zijn zeker een bezoek waard.

  De struisvogel in het logo van de brouwerij is een beetje ‘per toeval’ gekozen. Omdat de struisvogel niet veel met de brouwerij te maken had, werd ook een molen in het logo opgenomen. Naast deze molen, genaamd ‘De Gooyer’, wordt het tapbier van Brouwerij ’t IJ gebrouwen. De Gooyer is de hoogste molen van Nederland. De locatie van Brouwerij ’t IJ is dan ook erg mooi.
  Omdat dierentuin Artis naast ’t IJ ligt, heeft de Brouwerij één van de struisvogels van Artis geadopteerd. Haar naam is Esasa, wat in het Zulu betekent: Leef met je kop omhoog![2]

  Zatte is het eerste bier, dat door Brouwerij ’t IJ in 1985 werd gebrouwen. Zatte is een Tripel. Na Zatte is Natte het tweede bier, dat door de brouwerij op de markt werd gebracht. Natte is een Dubbel.

  Samenwerking ’t IJ & Duvel Moortgat
  In 2015 is Brouwerij ’t IJ een samenwerking aangegaan met het Belgische Duvel Moortgat. Hierdoor heeft Brouwerij ’t IJ meer financiële mogelijkheden en heeft zij de beschikking gekregen over een nog beter distributienetwerk. Het eerste bier, dat is gebrouwen na deze samenwerking, is ’t Ei van de Duivel (Black Rye IPA). Het tweede bier, dat gezamenlijk is gebrouwen, is ’t IJ van de Duvel (New England IPA). Beide bieren bevatten 6,66% alcohol. Dit getal is een verwijzing naar het nummer van het beest.

  Proeverijtje
  Op maandag 15 augustus 2022 heb ik Brouwerij ’t IJ voor het eerst bezocht. Op het terras van Proeflokaal De Molen heb ik genoten van een proeverij van diverse bieren van Brouwerij ’t IJ. Op de kaart staat deze proeverij aangegeven als Proeverijtje. De volgorde waarin je de bieren krijgt geserveerd, is niet de beste volgorde. Als je het Proeverijtje krijgt, staat bijvoorbeeld IJwit als vierde bier op de proefplank. Kom je genieten van een Proeverijtje bij ’t IJ, drink dan IJwit als tweede bier. Hierdoor krijg je een goede uitgebalanceerde volgorde van bieren met een opbouwende smaakintensiteit.

  Proeverijtje van Brouwerij ’t IJ:

  1. Blondie (5,8 % alcohol). Dit Blonde bier is zoet en licht bitter van smaak. Het is een redelijk vlak bier. De smaak is niet heel erg uitgesproken. Het is een moutig en fruitig bier. De schuimkraag van Blondie is redelijk snel inzakkend.

  2. IJwit (6,5% alcohol). Misschien wel hét bekendste bier van de brouwerij; IJwit. Een smaakvol witbier dat zoet, licht bitter en licht zuur smaakt. Bij het proeven zijn mooie citrustonen waarneembaar. De schuimkraag is inzakkend.

  3. Natte (6,5 % alcohol). Deze Dubbel smaakt zoet, licht bitter en licht zuur. Natte is een mooi donker en fruitig bier met geroosterde tonen. Karamel is ook goed waarneembaar. De schuimkraag is inzakkend.

  4. Zatte (8% alcohol). Dit is het eerste bier, dat uit de tanks van Brouwerij ’t IJ kwam. Het is de klassieker van deze brouwerij. Een heerlijke Tripel, die bitterzoet en licht zuur van smaak is. Aroma’s van abrikoos, banaan en kruidnagel zijn waarneembaar. Zatte is een fruitig en moutig bier en heeft een inzakkende schuimkraag.

  5. Columbus (9% alcohol). Dit Sterke Blonde bier was het laatste bier van het Proeverijtje. De basissmaak is zoet, bitter en heel licht zuur. Het is een kruidig, moutig, hoppig en fruitig bier. De schuimkraag zakt redelijk snel in. De afdronk is licht bitter. Columbus vormt een mooie bier- en spijscombinatie met de worst van de lokale slager, die bij de keuken van het proeflokaal is te bestellen.

  Van de bovenstaande vijf bieren is de Tripel Zatte mijn favoriet. Een zeer smaakvol bier wat mij betreft.

  Special van de tap
  Na het Proeverijtje genoot ik nog van een heerlijke special van Brouwerij ’t IJ van de tap. Het tapbier, dat ik dronk, was Schwartzwalder Kirschtorte. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 7,2%. De Schwartzwalder Kirschtorte is een stout met mooie geroosterde tonen. Koffie en chocolade tonen zijn hierbij goed aanwezig. Daarnaast komt ook de kersensmaak mooi naar voren. De basissmaak is zoet, bitter en dit bier heeft ook een verfijnde zure smaak (kersen).

  Hapjes
  Bij de keuken van Proeflokaal De Molen zijn diverse smakelijke hapjes te bestellen. Zo genoot ik, met mijn gezelschap, van een middelgrote hapjesplank, pinda’s en brood met gezouten boter. De hapjesplank bestond o.a. uit abdijkaas, droge worst, grilworst en cornichons (kleine augurken). Zeer smaakvolle hapjes, die allemaal afkomstig zijn van unieke plekken. Zo is de abdijkaas afkomstig van Abdij Sint Bernardus uit België, de grilworst van Wild van Wild uit Naarden en het brood van Bakkerij Kardas uit Amsterdam.

  Merchandise
  Bij de keuken in het Proeflokaal van de Molen was het ook nog mogelijk om merchandise van Brouwerij ’t IJ te kopen. Hier kocht ik twee mooie T-shirts. Eén IPA T-shirt en één T-shirt met het logo van Brouwerij ’t IJ.

  Op deze zonnige maandag was het genieten van een aantal heerlijke bieren van Brouwerij ’t IJ. Voor een mooie bierbeleving op een toffe locatie kan ik een bezoek aan Proeflokaal De Molen van Brouwerij ’t IJ van harte aanbevelen. Voor de echte liefhebbers is het ook nog eens mogelijk om in het weekend een rondleiding te volgen bij Brouwerij ’t IJ.


  [1] https://www.brouwerijhetij.nl/geschiedenis/

  [2] https://www.brouwerijhetij.nl/esasa-onze-adoptie-struisvogel-oogt-erg-blij-in-artis/

 • Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog
  Dit jaar ben ik, net als in 2021, weer naar één van de Nederlandse Waddeneilanden geweest. Opnieuw samen met mijn oom, Gert Venema, en mijn vader, Riekel Zijlstra. Van maandag 26 op dinsdag 27 juli 2022 verbleven wij een nachtje op Schiermonnikoog. Een Fries Waddeneiland met slechts één dorp, namelijk Schiermonnikoog. Schiermonnikoog heeft slechts 943 inwoners. Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Op het eiland verplaatsten wij ons per fiets. Op de fiets genoten we van de prachtige natuur, die dit Waddeneiland te bieden heeft. Het hoofddoel van ons bezoek aan Schiermonnikoog was echter het bezoeken van het noordelijkste strandpaviljoen van Nederland, De Marlijn.

  Bierproeverij De Marlijn
  Bij strandpaviljoen De Marlijn hebben we genoten van een heerlijke bierproeverij. De Marlijn heeft een uitgebreide bierkaart, met hierop ook een paar mooie lokale bieren. De bierproeverij heb ik voor mijn oom, mijn vader en mijzelf zelf samengesteld. Van de bierselectie van De Marlijn heb ik een mooie selectie gemaakt van vijf Nederlandse bieren. We genoten van twee lokale bieren en drie bieren van de Amsterdamse Brouwerij De Eeuwige Jeugd. Bij deze bieren kregen wij een heerlijke plank geserveerd met diverse koude en warme hapjes.

  We proefden bij De Marlijn de volgende bieren:

  1. Schierse Hippo (5,5 % alcohol). De Schierse Hippo is een tarwebier, dat licht bitter, licht zoet en licht zuur smaakt. De schuimkraag is snel inzakkend. Op het etiket staat een nijlpaard (Hippo). Dit is geen verwijzing naar een echt nijlpaard. De naam Schierse Hippo is afgeleid van de Latijnse naam van de duindoornplant hippophae ramnoides[1]. Bij het brouwen van de Schierse Hippo zijn bessen van de duindoornplant gebruikt.

  2. Gladjanus (5,2% alcohol). Deze White IPA smaakt bitter, zoet en licht zuur. Een mooie kruising tussen een IPA en een Witbier. Met tonen van citrus op de voorgrond en ander tropisch fruit, zoals grapefruit en meloen, op de achtergrond. Dit bier is een tikkeltje waterig. Het is een hoppig bier. De schuimkraag is inzakkend.

  3. Lellebel (5,7 % alcohol). Een Blond bier dat doordrinkbaar, fruitig en moutig is. De basissmaak is bitterzoet. Door de aanwezige citrus licht zuur van smaak. De schuimkraag van Lellebel is inzakkend.

  4. Tripel De Marlijn (8,6% alcohol). Een stevige Tripel met een gaaf etiket, met hierop het logo van strandpaviljoen De Marlijn. Tripel De Marlijn is een kruidig en alcoholisch bier. Het bier heeft heel veel smaak, maar is niet perfect in balans. Het is een hoppig bier met geroosterde tonen. De smaak is zoet, bitter en licht zuur. En ook dit bier heeft een inzakkende schuimkraag.

  5. Bullebak (7,7% alcohol). Heerlijke afsluiter van de bierproeverij bij De Marlijn. Bullebak is een kruising tussen een Weizen en een Tripel. De smaak is bitterzoet en licht zuur. Het is een fruitig, kruidig en hoppig bier. Banaan, citrus, mango en ananas zijn waarneembaar. Het bier is plakkend op je lippen. De schuimkraag is langzaam inzakkend.

  De eerste vier bieren kregen wij per fles. Het laatste bier werd geserveerd van de tap. De Schierse Hippo was de favoriet van mijn oom. Het favoriete bier van mijn vader was Lellebel en mijn favoriete bieren waren Gladjanus en Bullebak.

  Waddeneilanden
  Het jaarlijkse bezoek aan één van de Waddeneilanden is nu een traditie geworden. In 2021 hebben wij Texel bezocht en in 2022 hebben wij Schiermonnikoog bezocht. Volgend jaar staat een bezoek aan Vlieland op de planning. Vlieland is het enige Nederlandse Waddeneiland, waar ik nog nooit ben geweest. Het lijkt mij dan ook erg interessant om in 2023 dit mooie Waddeneiland te gaan bezoeken.


  [1] Bron: https://www.schiersehippo.nl

 • Zandverstuiving Doornspijk & Elburg

  Zandverstuiving Doornspijk
  Voor het maken van mijn website heb ik diverse fotoshoots gedaan. Eén van de mooiste shoots, die ik heb mogen doen, was op de zandverstuiving bij Doornspijk. Om een goede fotograaf te vinden, ben ik gaan googelen, al snel kwam ik een fotograaf tegen, die mij erg aansprak. De website van fotograaf Cor van der Waal zag er erg goed uit. De naam van de site is Fotografiecor.nl[1]. Met deze fotograaf had ik gelijk een goede klik. De eerste fotoshoot met Cor van der Waal vond plaats op dinsdag 7 juli 2020. De fotoshoot bestond op deze dag uit twee delen. Het eerste deel van de fotoshoot vond plaats op een prachtige locatie in de natuur, de zandverstuiving bij Doornspijk. Het tweede deel van de fotoshoot op 7 juli 2020 vond plaats in het oude vestingstadje Elburg.

  Website Rein Arjan Zijlstra
  Voor mijn bierige website[2] wilde ik natuurlijk een serie professionele foto’s van een aantal zeer smaakvolle bieren. Eén van de leukste dingen die je met je vrienden kan doen, is spontaan een dagje op stap gaan. Je kan op het terras gaan zitten, bij iemand in de tuin, naar het strand gaan of naar het bos gaan. Zelf vind ik het erg leuk om naar een mooi natuurgebied te gaan. Daarom heb ik ervoor gekozen om naar de zandverstuiving bij Doornspijk te gaan. Fotograaf Cor van der Waal heeft op de bovenstaande foto een aantal van mijn favoriete bieren vastgelegd, met mijzelf als Internationaal Biersommelier op de achtergrond, bij de zandverstuiving bij Doornspijk. Wat is nu eigenlijk een zandverstuiving? Een zandverstuiving is een open plek op de heide waar nauwelijks begroeiing is en waar het zand door wind en regen wordt verstoven. Aan de randen van zulke zandverstuivingen zijn vaak hele mooie bomen en struiken te vinden.

  Bieren
  De bieren op de bovenstaande foto behoren tot mijn favoriete bieren. Op de foto staan Gulpener Château Neubourg (Pilsener, 5,5% alcohol), Gulpener Ur-Hop (India Pale Lager, 6% alcohol), Jopen Mooie Nel IPA (India Pale Ale, 6,5% alcohol) en Gulpener IJsbock (IJsbock, 10,3% alcohol). Persoonlijk hou ik van bittere en hoppige bieren. De vier bieren, die ik zojuist heb genoemd, hebben als overeenkomst dat ze bitter van smaak zijn. Deze bieren zou ik met vrienden graag meenemen om te genieten in de natuur. Wel is het belangrijk, dat je ervoor zorgt dat je vervoer naar huis regelt, zodat alle vrienden kunnen genieten van deze smakelijke bieren.

  Elburg
  Het tweede deel van de fotoshoot, op dinsdag 7 juli 2020, vond plaats in het vestingstadje Elburg. Aan het einde van de 14e eeuw kreeg Elburg stadsmuren, grachten en verdedigingstorens. En ook het stratenpatroon van Elburg is grotendeels afkomstig uit de 14e eeuw. Elburg ligt ongeveer 15 minuten rijden ten noorden van de zandverstuiving bij Doornspijk. En ook in Elburg heeft fotograaf Cor van der Waal een aantal gave foto’s gemaakt. Een aantal van deze foto’s is dan ook terug te vinden op mijn website.

  Over de foto’s, die door fotograaf Cor van der Waal bij de zandverstuiving bij Doornspijk en Elburg zijn gemaakt, ben ik zeer te spreken. Ik kan deze fotograaf dan ook van harte aanbevelen, mocht je nog op zoek zijn naar een goede fotograaf.


  [1] Bron: www.fotografiecor.nl/fotograaf/

  [2] Bron: www.reinarjanzijlstra.nl

 • Kompaan Den Haag

  Kompaan Den Haag
  Elk jaar probeer ik bij de opening van de Week van het Nederlandse Bier te zijn. De opening vindt plaats tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Met Pedro Heezen, een echte bierliefhebber, die ik heb leren kennen bij StiBON-1, had ik afgesproken bij de Grote Kerk. Op donderdag 19 mei 2022 was ik vanaf 18.00 uur bij de opening aanwezig. ’s Middags was ik echter al in Den Haag. Ik bracht toen een bezoek aan Brouwerij Kompaan in De Haag. Kompaan is gelegen aan het water, op een industrieterrein, ongeveer 3 km. buiten het centrum. Het was voor mij de eerste keer, dat ik het proeflokaal en de brouwerij van Kompaan bezocht. Kompaan noemt haar proeflokaal Thuishaven. Kompaan is in 2012 opgericht door Jeroen van Ditmarsch en zijn kompaan Jasper Langbroek.

  Thuishaven Kompaan
  De inrichting van Thuishaven is industrieel. In het pand en op het terras staan diverse houten banken, waar je kan plaatsnemen. In het pand waarin Kompaan is gevestigd, staan 6 grote zeecontainers. In één ervan zit de keuken. Vanuit deze keuken worden diverse burgers, ribs en salades geserveerd. Ook serveert Kompaan diverse snacks. In de Thuishaven zijn enkele gave teksten te bewonderen. De mooiste tekst is wat mij betreft: ‘Keep your friends close and Kompaan closer.’

  The Core Range
  De bieren van Kompaan in The Core Range hebben (deels) namen, die symbool staan voor de vriendschap. Hier begon het voor Kompaan dan ook mee; twee vrienden samen op bieravontuur. Namen van de eerste bieren zijn: Bondgenoot (Hoppy Blond), Kameraad (Hoppy Pilsner), Handlanger (Imperial Double IPA) en Bloedbroeder (Russian Imperial Stout). Later werden de volgende bieren toegevoegd aan The Core Range: Badgast (Weizen), Levensgenieter (Session New England IPA), Juicy Joker (New England IPA) en Stunt Double (Low Alcohol). Allemaal smaakvolle en uitgebalanceerde bieren.

  Proeven van de Kompaan bieren
  Bij Kompaan heb ik genoten van 4 smakelijke proefglazen. Het eerste bier, wat ik heb geproefd, was Battle Royale – Sitiva Scrimmage. Een Double New England IPA, met een alcoholpercentage van 8,7%. De basissmaak is zoet, licht bitter en licht zuur. Deze Double NEIPA is juicy, hoppig en fruitig. Mango en citrus komen mooi naar voren bij het proeven van dit bier. De schuimkraag is inzakkend. Een erg smaakvol bier wat mij betreft.
  Het tweede bier, dat ik heb gedronken, was Holy Lemon Spirit. Een limoncello Weizen, die 5% alcohol bevat. Dit bier is het resultaat van een collaboration tussen Kompaan en The Lemon Spirit. De smaak van dit bier is zoet, licht zuur en licht bitter. Holy Lemon Spirit is doordrinkbaar, fruitig, zacht en romig. Citroen komt goed naar voren bij het proeven. De schuimkraag is inzakkend.
  Het derde bier, waarvan ik heb genoten, is een oude bekende voor mij. Eén van de bieren uit The Core Range van Kompaan: Handlanger. Dit is een Imperial Double IPA, met een alcoholpercentage van 8,2%. De basissmaak is zoet, bitter en heel licht zuur. Zonder twijfel een alcoholisch, hoppig en fruitig bier. De schuimkraag is inzakkend. De afdronk is bitterzoet. Tropische smaken en aroma’s komen je tegemoet, wanneer je een slok van dit bier neemt. Heerlijk!
  En het laatste bier, waarvan ik heb genoten bij Kompaan, was een prachtige afsluiter. Blubberdikkejetser #3 Chocolate Banana, een Imperial Double Pastry Stout, met een alcoholpercentage van 11%. Een volmondig bier, vooral als je van banaan en chocolade houdt erg lekker. Dit bier werd wel iets te koud geserveerd. Voor de juiste temperatuur, moet je dit bier langzaam opwarmen. Dit opwarmen kan je doen door het glas tussen je handen te plaatsen en het bier langzaam rond te draaien. De basissmaak van dit bier is erg zoet en bitter. Op de achtergrond is ook een kleine zure smaak waarneembaar. Blubberdikkejetser #3 is een fruitig bier, met mooie geroosterde tonen. De afdronk is bitterzoet. Dit bier heeft veel smaak en is bedoeld om rustig van te genieten.

  Het bezoek aan Kompaan was erg leuk, ik heb ervan genoten! Een ruime bierkeuze, een sfeervol proeflokaal en gastvrije medewerkers vormen een perfecte combinatie om optimaal te kunnen genieten.

 • Bird Brewery & House of Bird

  Bird Brewery & House of Bird
  Eén van mijn favoriete Nederlandse brouwerijen is Bird Brewery. Op donderdag 5 mei 2022 heb ik een bezoek gebracht aan House of Bird. Dit is het proeflokaal van Bird Brewery in het Diemerbos in Diemen. Bij House of Bird komen bier, eten, natuur en leuke activiteiten bij elkaar. Bird Brewery is opgericht in 2016 door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beide zijn Internationaal Biersommelier. Bird Brewery heeft het House of Bird op 5 mei 2020 geopend. Tijdens mijn bezoek is House of Bird precies 2 jaar geopend. Een feestelijke dag dus!

  Bieren Bird Brewery
  Bird Brewery laat bijna al haar bieren brouwen bij Jopen in Haarlem. Elk bier van Bird Brewery heeft een originele vogelnaam. Het eerste bier dat Bird Brewery op de markt bracht was De Rumoerige Roodborst[1]. Een American Amber Ale, die 5,8% alcohol bevat. Enkele mooie namen van de bieren van Bird Brewery zijn: Datisandere Koekoek, Vink Heerlijk, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet.

  Naast de vele smaakvolle bieren kan je bij House of Bird ook genieten van heerlijke koffie, lunch, borrel, BBQ en diner. Zo is er voor de piepkuikens (jongeren) o.a. een Eksterbordje te bestellen. Dit is een bordje om lekker wat te stelen van je ouders. Dit Eksterbordje is gratis. Deze humor op de menukaart vind ik zelf erg leuk.

  Omgang met de natuur
  Bird Brewery wil bewust omgaan met de natuur. Samen met verschillende gepassioneerde horecazaken (groene nesten) heeft Bird Brewery een duurzame samenwerking. Voor elke liter bier, die bij één van deze groene nesten wordt verkocht, plant Bird één boom. Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 bomen geplant. Daarnaast is er ook nog eens ruim 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd door Bird. In 2022 is het doel om 150.000 bomen te planten. Vanuit House of Bird is het ook mogelijk om diverse excursies te ondernemen. Hierbij moet je denken aan leuke Birdroutes (wandelroutes), vogelexcursies en wildplukken. En mocht je toch wat anders willen, dan is maatwerk bij Bird altijd mogelijk.

  Proeven van de Bird bieren
  Op het terras van House of Bird heb ik genoten van 3 heerlijke Bird bieren. Deze 3 bieren werden van de tap geserveerd. Het eerste bier, dat ik heb geproefd, was Thuisfluiter. Een Pilsener met een alcoholpercentage van 5%. Dit bier is het huisbier van de Bird Brewery en wordt alleen bij House of Bird verkocht. Thuisfluiter is een fris, crispy en moutig bier. Deze Pilsener is goed doordrinkbaar. Het bier is licht bitter en heel licht zoet van smaak. De schuimkraag is inzakkend. Thuisfluiter heeft een korte en licht bittere afdronk. Voor een Pilsener zeker niet verkeerd. En ik vind het ook origineel, dat de Thuisfluiter alleen op deze locatie verkrijgbaar is. Zo voelt het voor mij extra speciaal om van dit bier bij House of Bird te genieten.
  Het tweede bier, dat ik heb geproefd, was Uilstekend. Een smaakvolle Black IPA die 6,8% alcohol bevat. Uilstekend heeft mooie tonen van karamel en koffie. Het is een fruitig en hoppig bier. Daarnaast heeft dit bier een licht geroosterd karakter. De basissmaak is bitter, zoet en licht zuur. De schuimkraag is inzakkend. Uilstekend drinkt soepel weg.
  Het derde bier, dat ik heb gedronken bij House of Bird, was Eggcited. Een Saison met een alcoholpercentage van 7%. Deze Saison is droog, fris, fruitig en licht kruidig. De basissmaak is bitter, licht zuur en licht zoet. Vlierbloesem en citrus komen bij het proeven mooi naar voren. Eggcited heeft een inzakkende schuimkraag. Een heerlijk bier om in het zonnetje rustig van te genieten.

  Festivalk
  Op 13, 14 en 15 mei 2022 zal het eerste Birds Festivalk plaats vinden. In dit weekend kan je bij House of Bird genieten van muziek, dj’s, foodstands, speciaalbier, bierproeverijen, silent disco, kindertheater en vele andere activiteiten. De entree voor Festivalk is gratis. Heb je nog geen plannen voor dit weekend, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit festival!


  [1] Bron: https://birdbrewery.com/over-ons/

Schuiven naar boven